Yunan polisi, dün gece Atina’daki Sintagma Meydanı’nda, Yunan Parlamentosu ve Meçhul Asker Anıtı önünde yapılması planlanan şehid Hamas lideri Yahya Sinvar anma etkinliğine müdahale ederek, etkinliği yasakladı. Etkinliğin, “Gazze İçin Toplan” ve “Filistin’in Yanında Ol” kolektifleri tarafından organize edilmesi ve solcu “Türkiye Halk Cephesi” üyelerinin katılımıyla gerçekleşmesi planlanıyordu.
“Gazze İçin Toplan” ve “Filistin’in Yanında Dur” kolektifleri tarafından organize edilecek etkinliğe “ Türkiye Halk Cephesi” üyelerinin de katılması planlanıyordu ve bu niyetin açıklanması Yunanistan’da sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
Atina Polisi’nin açıklamasına göre, yasak Perşembe günü saat 17.00’den Cuma günü saat 06.00’ya kadar, Sintagma Meydanı ve şehir merkezini kapsayacak şekilde geçerli olacaktı.
Eylül ayında Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ile bağlantıları bulunan Masar Badil örgütü, Filistin Kadın Hareketi, Anti-Emperyalist Cephe ve Samidoun’dan üyelerin katıldığı “Seyyid Nasrallah’ın Şehadetinin Yıldönümünde ve El-Aksa İntifadası’nda Siyasi Seminer” düzenledi.
Jerusalem Post’un aktardığına göre, 7 Ekim’in ikinci yıldönümünde, “Filistin halkına destek” yürüyüşünün ardından, Atina’daki İsrail Büyükelçiliği önünde ciddi çatışmalar çıktı.
Yunan medyasına göre, bazı göstericiler çevik kuvvete meşale ve molotofkokteyli attı, çevik kuvvet de göz yaşartıcı gazla karşılık verdi.













Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *