Siyonist katil Smootrich, ahlaktan söz etti!

Siyonist katil Smootrich, ahlaktan söz etti!

Suriye’nin güneyindeki Süveyda kentindeki Dürzilere gıda ve ilaç gönderilmesi için koridor açılmasını isteyen siyonist Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, bunun kendileri için ahlaki bir zorunluluk olduğunu ileri sürdü.

Smotrich, X platformunda yaptığı bir paylaşımda, “İsrail’deki Dürzi topluluğunun lideri Şeyh Muvaffak Tarif ve Dürzi İdaresi Forumu Başkanı Yasir Gadban’ın Julis’te (Dürzi köyü) kurduğu operasyon odasını ziyaret ettim. Süveyda’daki Dürzi kardeşlerimizle iletişim kurmak ve durumlarını takip etmek için buradayız.” ifadesini kullandı.

Süveyda’daki durumun “son derece zor” olduğunu kaydeden Smotrich, mevcut ateşkesin, “Dürzileri kuşatmayı, bölgedeki bazı köyleri yok etmeyi ve ciddi bir insani krize yol açmayı amaçlayan aldatıcı bir sükunet” olduğunu iddia etti.

Smotrich, Dürzilerin Suriye’de bir katliama maruz kaldığını ileri sürerek, Batı dünyasını da Gazze ile meşgul olup Suriye’nin güneyinde yaşananları görmezden geldiği için ikiyüzlülükle suçladı.

İsrail’in Suriye’deki Dürzilerin can güvenliğini korumasının, insani ve ahlaki bir zorunluluk olduğunu savunan Smotrich, “Kuşatma altındaki Dürzilere gıda, ilaç ve temel ekipman girişini sağlamak için acil bir insani koridor talep etmeliyiz. Ayrıca onları savunmak için askeri olarak hazırlanmalı, Suriye rejimine ağır bir bedel ödetmeli ve yeni bir saldırıyı önleyecek güçlü bir caydırıcılık oluşturmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Smotrich, Dürzilere yardım sağlamak için “insani koridor” çağrısı yapmış olsa da İsrail’in Süveyda ile kara sınırı bulunmuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *