Neocon senatörden üç devlete tehdit

Neocon senatörden üç devlete tehdit

Lindsey Graham isimli senatör, Çin, Hindistan ve Brezilya yönetimlerini tehdit ederek, Rusya’dan petrol almaya devam etmeleri nedeniyle Trump bu ülkelere yüzde 100 gümrük vergisi uygulayacak dedi. Üç ülke de, Rusya ile birlikte BRICS’in kurucuları arasında bulunuyor.

Fox News’e konuşan neocon senatör Lindsay Graham, gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslenerek, “Senin sıran geliyor” diyen Lindsay, “(ABD Başkanı Donald) Trump, Rus petrolü satın alan Çin, Hindistan ve Brezilya’ya tarife koyacak. Bu üç ülke ucuz Rus petrolünün yaklaşık yüzde 80’ini alıyor. Bu da Putin’in savaş makinesini çalıştıran şey.” diye konuştu.

Lindsay Graham, “Trump, Putin’e yardım ettikleri için bu ülkelerin hepsine yüzde 100 gümrük vergisi uygulayacak.” uyarısında bulundu.

İsrail ordusunun Gazze kentinin kuzeyinde yer alan Kutsal Aile Kilisesi’ni hedef almasına ilişkin de Lindsay, eğer sorumlular işgal altındaki Batı Şeria’daki yahudi yerleşimcilerse, mutlaka cezalandırılmaları gerektiğini söyledi, ancak neden yahudi yerleşimcileri hedef aldığını söylemedi.

ABD Başkanı Donald Trump, 14 Temmuz’da Beyaz Saray’da Rutte’yi ​​​​​​​ağırladığı basın toplantısında, Rusya’nın 50 gün içinde Ukrayna ile bir anlaşmaya varamaması halinde vergileri yüzde 100 artıracağını açıklamıştı.

Rutte ise Brezilya, Çin ve Hindistan gibi ülkeleri, Rusya ile ticareti sürdürmeleri halinde ABD’nin ikincil yaptırımlarından etkilenebilecekleri konusunda uyarmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *