Siyonist katil Binyamin Netanyahu, ABD’nin Husilerle ateşkese varmasına karşın tek kalsalar da Yemen’i hedef almaya devam edecekleri tehdidinde bulundu. Öte yandan, düşman İsrail uçaklarının vurduğu Sana havalimanında tüm uçuşlar askıya alındı.
Siyonist başbakan, X hesabından paylaştığı videoda, İsrail’in tek kalsa da Yemen’de Husilere karşı saldırılar düzenleyeceğini söyledi. Netanyahu, Husilere karşı saldırılara, “ABD’li dostlarımız katılırsa daha da iyi olur ancak yapmazlarsa, kendi kendimizi savunuruz.” ifadesini kullandı.
İşgalci İsrail ordusu, hafta başında Hudeyde Limanı ve Sana Havalimanı başta olmak üzere Yemen’de birçok noktaya hava saldırıları düzenlemişti. Tel Aviv yönetimi, saldırıları Yemen’deki Husilerin 4 Mayıs’ta Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nı balistik füzeyle hedef almasına yanıt olarak düzenlediğini duyurmuştu.
ABD ile Yemen arasında sağlanan ateşkes
Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi dün, ABD ile Yemen’in başkenti Sana merkezli Husiler arasında Kızıldeniz ile Babu’l Mendeb Boğazı’nda saldırılara son verilmesi konusunda ateşkes sağlandığını açıklamıştı.
ABD Başkanı Donald Trump ise, Yemen’deki Husilerin artık savaşmak istemediklerini kendilerine ilettiklerini belirterek “Husiler artık savaşmak istemediklerini açıkladılar. Biz de buna saygı duyacağız ve onları bombalamayı durduracağız. Teslim oldular, artık gemileri havaya uçurmayacaklarını söylüyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.
Siyonist devlet televizyonu KAN’a konuşan siyonist yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump’ın Husileri bombalamayı durduracakları açıklamasının Tel Aviv yönetiminde “şok etkisi” yarattığını aktarmıştı.
Sana Havalimanı’nda tüm uçuşlar askıya alındı
Sana Havalimanı Müdürü Halid eş-Şayif, Husilere ait el-Mesire televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda, İsrail’in havalimanını acımasızca bombaladığı ve büyük hasara yol açtığını belirtti.
İsrail’in saldırılarına maruz kalan havalimanında oluşan hasar sebebiyle ikinci bir duyuruya kadar tüm uçuşların askıya alındığını aktaran Şayif, “Düşman İsrail, Sana Havalimanı’nı yıkım gücü yüksek 2 tür füzeyle bombaladı. Pistler 4 füzeyle hedef alındı.” dedi.
İlk belirlemelere göre Sana Havalimanı’ndaki maddi hasarın 500 milyon dolar civarında olduğuna işaret eden Şayif, “Düşman İsrail, terminal binasındaki yolcu salonlarını ve içindeki tüm ekipmanları kullanamaz hale getirdi, lojistik binasını da yerle bir etti.” diye konuştu.
İsrail’in Sana Havalimanı’nı bombalamasının gerekçesi olmadığını savunan Şayif, havalimanında askeri hiçbir faaliyetin olmadığını söyledi.
Saldırılar sonucu havalimanında çıkan yangını profesyonelce söndürdüklerini aktaran Şayif, şunları kaydetti:
“Saldırılar sonucu Yemen Havayolları’na ait 3 yolcu uçağını kaybettik, bir adet yolcu uçağı kaldı, o da Ürdün’ün başkenti Umman’da. Sana Havalimanını geçici olarak işletmemizin alternatifleri var, bunu hazır hale getirmemiz ve eskisi gibi kullanmamız için uzun zamana ihtiyaç var”
İsrail, dün İran destekli Husilerin kontrolündeki Sana’ya düzenlediği hava saldırılarıyla vurduğu Sana Uluslararası Havalimanı’nın tamamen hizmet dışı kaldığını açıklamıştı.













Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *