Filistin halkına yönelik katliamı durdurun çağrısı

Filistin halkına yönelik katliamı durdurun çağrısı

Abbas yönetimi Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumdan, siyonist rejimin Gazze Şeridinde ve Batı Şeria’da sivil halka yönelik katliamlarını durdurmak için harekete geçmesini istedi. Çağrıya, uluslararası toplum adına konuşan batılı devletlerden bir yanıt gelmedi!

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, siyonist rejimin hem Gazze Şeridi hem de işgal altındaki Batı Şeria’da Filistin halkına yönelik ihlallerini sürdürdüğü belirtildi.

İşgalci İsrail ordusunun Filistin halkına karşı son katliamını, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda Ebu Hüseyin Okulunda gerçekleştirdiği vurgulanan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze’de soykırım düzeyinde suçlar işlediği kaydedildi.

Açıklamada, “İsrail’in (Gazze’deki) suçları ve ihlalleri, soykırım ve yargısız infaz suçlarının bir uzantısıdır. Bu suçlar ayrıca Filistinli vatandaşların siyasi düzeyden gelen talimatlarla eğitim hedefi olarak öldürüldüğünün göstergesidir.” ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası toplumdan işgalci İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği suçların durdurulmasının istendiği açıklamada, savaş suçlusu İsrailli yetkililere karşı caydırıcı yaptırım çağrısı yapıldı.

Açıklamada, bölgenin güven ve istikrarı için tek çözüm yolunun ise Filistin devletinin kurulması için İsrail işgalinin son bulması olduğu iddia edildi.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, işgalci İsrail’in Cibaliya Mülteci Kampı’nda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki Ebu Hüseyin Okulunu bombaladığı belirtilmişti.

Yerinden edilen Müslümanların sığındığı okula düzenlenen saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 28 Filistinlinin şehid olduğu, 160 kişinin de yaralandığı aktarılmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *