Öldürülen İsrail askerlerine ABD’den taziye

Öldürülen İsrail askerlerine ABD’den taziye

Amerikalı ve siyonist bakanlar, Ortadoğuda son durumu ve İsrail’e yapılan saldırıyı görüştü. Amerikalı Bakan, İsrail’in korkuya kapılmaması için, Amerika’nın İsrail’in güvenliğine bağlı olduğunu tekrarladı.

Amerikan Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamaya göre, Bakan Austin ve Bakan Gallant, İsrail’e yapılan saldırı sonrası telefonda görüştü.

Siyonist Bakan Gallant’ı UNIFIL unsurlarının ve Lübnan Silahlı Kuvvetlerinin güvenliğini ve emniyetini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya çağıran Austin, yahudi mevkidaşına “Lübnan’da askeri operasyonlar yerine en kısa sürede sivillerin güvenliğini sağlayacak diplomatik yolu tercih etmeye ihtiyaç duyulduğunu” söyledi.

Gazze’deki vahim insani durumdan endişe duyduğunu ve bu konuda adımlar atılması gerektiğini belirten Austin, siyonist bakana Hizbullah’ın düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında ölen İsrail askerleri için başsağlığı diledi. Amerikalı Bakan, siyonistlerin korkuya kapılmaması için Amerika’nın İsrail’in güvenliğine “bağlılığını” bir kez daha yineledi.

Hizbullah’tan sert vuruş

Hizbullah’tan yapılan açıklamada, Gazze’deki Filistin halkının direnişiyle dayanışmak, Lübnan ve halkını savunmak, Beyrut’taki Basta ve Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldırılara karşılık için Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesinde, İsrail ordusuna bağlı “Glolani Tugayı’nın eğitim üssüne insansız hava aracı (İHA) filosuyla” saldırı düzenlendiği ifade edilmişti.

Siyonist İsrail ordusu, Hayfa kentinin güneyindeki askeri üsse Hizbullah’ın düzenlediği İHA saldırısında 4 askerinin öldüğünü, 7’si ağır 58 askerin de yaralandığını duyurmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *