İsrail’e silah ve cephane sağlayan ABD, bölgede büyük savaş istemiyor!

İsrail’e silah ve cephane sağlayan ABD, bölgede büyük savaş istemiyor!

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in saldırıları nedeniyle Hizbullah ile arasında artan gerginliği endişeyle karşıladığını belirterek, “Bölgede daha büyük bir savaşın patlak vermesini engellemek için her şeyi yapıyoruz.” dedi. ABD’den silah desteği alan İsrail, Lübnan’ı ve Gazze’yi vurmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Biden, evinin bulunduğu Delaware eyaletinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

Siyonist rejim ile Hizbullah arasında artan gerginliğe ilişkin endişeli olup olmadığı sorulan Biden, “Evet endişeliyim. Bölgede daha büyük bir savaşın patlak vermesini engellemek için her şeyi yapıyoruz. Bu konuda halen uğraşıyoruz.” dedi.

İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a hava saldırısı

Batılı devletlerin himayesindeki işgalci İsrail ordusunun 20 Eylül’de Beyrut’un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3’ü çocuk 7’si kadın 45 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah, saldırıda aralarında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’in de bulunduğu 15 mensubunun şehid olduğunu duyurdu.

Batıyı temsil eden uluslararası toplum, İsrail’in üst üste gelen saldırıları karşısında bölgesel bir savaşın patlak verebileceği uyarısında bulunuyor.

Vahşi saldırılarını sürdüren siyonist rejim, çatışmalar nedeniyle Lübnan sınırındaki kuzey bölgelerden tahliye edilen vatandaşlarının evlerine güvenli biçimde dönmesini “savaşın hedefleri” arasında gösteriyor. Buna karşın Lübnan Hizbullahı ise bölgedeki çatışmaların ancak İsrail’in Gazze’ye saldırılarının durması halinde sona ereceğini belirtiyor.

Hizbullah’ın dünkü saldırısında Lübnan’dan İsrail’e 100’den fazla roket atıldı, dört kişi yaralandı.

İsrail ordusu Gazze’nin farklı bölgelerini gün boyu vurdu

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü sözcüsü Mahmud Basal, Gazze’nin kuzeyi, güneyi ve orta kesimine düzenlenen saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Buna göre, kuzeyde Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı’nda yüzlerce Filistinlinin sığındığı Kefr Kasım Okulu’nun hedef alınması sonucu 7 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Orta kesimde Devvas ailesinin evine düzenlenen saldırıda 4, Ebu’l Acin bölgesindeki bir diğer saldırıda da 4 Filistinli hayatını kaybetti. Nusayrat Mülteci Kampı’nın batısındaki Teppe en-Nuveyri’de insansız hava aracı (İHA) saldırısında 1 kişi şehid oldu.

Güneydeki Han Yunus’ta topçu ateşiyle düzenlenen saldırıda 2, Refah kentinde İHA ve savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırılarda 6 kişi şehid oldu.

ABD’den İsrail’e milyarlarca dolarlık silah

İşgalci İsrail’e koşulsuz destek veren ABD yönetimi, ağustos ortasında yaptığı duyuruyla, bu ülkeye 5 ayrı pakette toplam 20 milyar dolarlık silah satışına onay vermişti. Toplam değeri 18,9 milyar doları bulan 50 adet F-15IA ve 25 adet F-15I savaş uçağı ile bunların ilgili mühimmatları, tüm satışın içindeki en büyük payı oluşturuyordu.

30 adet orta menzilli havadan havaya füze sistemi (AMRAAM) ile 32 binden fazla tank mermisi ve diğer ilgili ekipmanlar da diğer paketlerde yer almış, bunlara ilaveten 50 binden fazla top mermisi ile ilgili ekipmanların satışına da ayrı bir paket olarak onay verilmişti.

Toplam satış değeri 20,3 milyar doları bulan paket, Gazze’de ateşkes sürecinin belirsizliğini koruduğu ve bölgede gerginliğin yükseldiği bir dönemde onaylanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *