Mahmut Kar’dan İslami anayasa açıklaması

Mahmut Kar’dan İslami anayasa açıklaması

17 Eylül 2024 Salı günü Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun gerçekleştirdiği “Gündem Değerlendirme” toplantısında, Türkiye’deki anayasa tartışmaları ele alındı. 

Toplantıda konuşan Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Türkiye’de anayasa değişikliği tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“İster 42 yıl önce darbeci askerlerin yaptığı anayasa olsun isterse de sivil anayasa olsun, laikliğin esas teşkil ettiği bir anayasa zulüm, kaos ve istikrarsızlıktan başka bir şey getirmeyecektir. Müslümanların meselenin bu noktasına odaklanmaları gerekir. Darbe anayasalarının da sivil anayasaların da dayanağı vahiy değil, insan aklıdır. Darbe anayasalarında da sivil anayasalarda da Allah’ın hükümlerini yok sayan laiklik esas alınıyor, demokrasi esas alınıyor. Hâlbuki İslam’a göre anayasanın ve kanunların kaynağı, Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim, Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in Sünneti, sahabenin icması ve şer’î kıyastır. İslam’dan başka herhangi bir şeyin esas alınarak yapıldığı anayasalar ve kanunlar cahiliye yasalarıdır ve gayri İslami’dir.”

Mahmut Kar şöyle devam etti:

“Buradan anayasa değişikliği konusunda çalışma yapan bütün siyasi partilere ve temsilcilerine çağrıda bulunuyoruz! Kaynağı vahiy olan İslami esaslara dayalı şer’î bir anayasa yapın. Bu halk Müslümandır ve bu halkın ihtiyacı olan şey, iman ettiği esaslar doğrultusunda İslami bir anayasadır. Bizler, Allah’tan daha güzel hüküm veren başka kimsenin olmadığına iman ediyoruz. Bizler, insan aklına dayalı laiklik esas alınarak hazırlanmış anayasaları asla kabul etmiyoruz. Kabul ettiğimiz tek anayasa, vahyi referans alan, batıl namına bünyesinde hiçbir şey barındırmayan İslami anayasadır.”

Mahmut Kar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinliklerinde yaptığı konuşmaya da değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Sözlerin en hayırlısı, yapılan amelin kendisini doğruladığı sözdür. Sayın Erdoğan! Sizin bütün amelleriniz sözlerinizi yalanlıyor… Kendinize örnek aldığınızı, izinden gittiğinizi, rehber olarak kabul ettiğiniz Peygamberimiz Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem ne yaptı? İslam ve Müslümanlara düşmanlık besleyen Yahudiler ve Hristiyanlarla asla dost olmadı, onlarla Müslümanlar aleyhine hiçbir işe kalkışmadı. Peki ya siz? Irak’ta, Afganistan’da Müslümanları katleden kâfirlere ortak oldunuz, Amerika ve Batı ile dost oldunuz, bunu hiçbir gün de inkâr etmediniz. ‘Dostum Obama, dostum Trump’ dediniz ve bununla iftihar ettiniz. Suriye’de mazlumları katleden Rusya ile ortak oldunuz, ‘dostum Putin’ dediniz. Doğu Türkistan’ı işgal eden Çin ile iş birliği yaptınız, Müslüman Uygurların topraklarını ve haklarını yok saydınız. Filistin’de 76 yıldır işgalci olarak bulunan Yahudiler ile normalleştiniz, Müslümanlar aleyhine onlarla ticaret yaptınız, Siyonist varlığa destek veren Amerika ile tatbikat yaptınız…”

Mahmut Kar sözlerini şöyle tamamladı:

“Sayın Erdoğan! Bu yaptıklarınızın hangisini Rasulullah yaptı ki siz de kalkıp onu örnek aldınız? Siz söyleyin, bu nasıl örnek alma, bu nasıl izinden gitme, bu nasıl rehber edinme? Müslümanları uyutmak ve kandırmak için sarf edilen sözlerin hepsi yalan.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *