‘Hamas durduk yere saldırmadı’ ifadesini kullandıktan sonra siyonist cepheden gelen tepkiler üzerine çark eden Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Nepal’de ‘iklim değişikliğinden’ söz ederken, İngiltere’de yapay zekadan söz etti. BM Genel Sekreterinin sözleri bugün kadar barbarları rahatsız eden, kendi cephesinden gelen en sert sözler oldu!
Gazze’de katliam sürerken Guterres Nepal’de
Antonio Guterres, Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal’ın daveti üzerine 30 Ekim’de Nepal’in Himalaya bölgesini ziyaret etti. Sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yapan Guterres, Himalayalar’daki buzulların “rekor seviyede” eridiğine dikkati çekerek “Sıcaklık artışını 1,5 derecede sınırlandırmalıyız. Buzullar eriyor ve bunun geri dönüşü yok. BM’nin iklim planı doğrultusunda ilerlemeliyiz.” ifadelerini kullandı.
Antonio, seller ve heyelanların bölgedeki toplumu ciddi şekilde etkilediğini belirterek iklim krizine ilişkin “Bu deliliği durdurmalıyız.” dedi. Everest Dağı’na giden Antonio, bu dağın eteklerinden, iklim değişikliğinin Himalayalar üzerindeki “korkunç etkisine bizzat şahit olduğunu” kaydetti.
Antonio Guterres, Nepal Başbakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Nepal ve iklim problemlerinden muzdarip olan diğer ülkelere yapılan desteklerin artırılması gerektiğini vurguladı.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 1 Ocak 2017’de göreve gelmesinden bu yana ilk kez Nepal’i ziyaret etti.
Guterres İngiltere’de
Genel Sekreter Antonio Guterres, dün İngiltere’nin Milton Keynes kentinde düzenlenen Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi’nde konuştu. “Gelecek, bugün gibi yavaş olmayacak.” diyen Guterres, yapay zekanın ulaştığı hızın tahmin edilemez seviyelerde olduğunu kaydetti.
Antonio Guterres, yapay zeka kaynaklı risklerin çeşitli olduğuna vurgu yaparak, “Yapay zeka hala gelişiyor ve yeni çözümler arıyor. Ancak açık olalım ki yapay zekanın yeni prensiplere ihtiyacı yok. Yapay zeka yönetimi için oluşturulacak prensiplerin hepsinin İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve BM şartına uygun olması gerekir.” dedi.
Yapay zekanın bugün oluşturduğu riskler, uzun vadede negatif etkileri ve yapay zekanın oluşturacağı eşitsizliğe değinen Antonio, “Yapay zekaya hazırlık konusunda ilk 50 ülke arasında hiç Afrika ülkesi yok. Dünyanın en geri kalmış 25 ülkesinden 21’i Afrika’da.” diye konuştu.
Antonio, yapay zeka teknolojilerinin sınırlı ülke ve şirketin kontrolünde olduğuna dikkati çekerek, “Bunu değiştirmek için sistematik bir çabaya ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.
Risklere karşı küresel bir bakış ihtiyacına işaret eden Antonio, BM’nin bu konuda attığı adımlara değindi. Oluşturulan danışma kurulunun bu alanda yürütülen çalışmaları koordine ettiğini ifade eden Guterres, kurulun yıl sonunda tavsiye kararları açıklayacağını söyledi. Antonio Guterres, bu kararların yapay zeka yönetimi, bilimsel mutabakat sağlama, risk ve sınamaları değerlendirme konusunda yarar sağlayacağını belirterek, “BM bu alanda üzerine düşen rolü oynayacak.” dedi.
İngiltere: İkili görüşmede Gazze konuşuldu
Londra yakınlarındaki Milton Keynes’te düzenlenen yapay zeka güvenlik zirvesi sırasında Başbakan Rishi Sunak ve Antonio Guterres’in bir araya gelerek siyonist barbarlığı görüştüğü bildirildi. Açıklamayı BM’nin yerine İngiltere’nin yapması dikkat çekti.
Birleşik Krallık hükümetinden yapılan açıklamada, ikilinin “Gazze’de kötüleşen insani durumu tartıştıkları ve hayat kurtaran insani yardım dağıtımını acilen artırmanın önemi üzerinde anlaştıkları” öne sürüldü.
Açıklamaya göre, Başbakan Rishi Sunak, “Birleşmiş Milletler’in ve diğerlerinin Gazze’deki çalışmalarına yönelik yardım fonlarının iki katına çıkarılması ve Mısır’da acil durum malzeme ve ekipmanlarının önceden konumlandırılması da dahil olmak üzere Birleşik Krallık’ın desteklemek için yaptığı çalışmaları ortaya koydu.”
Açıklamada Sunak ve Guterres’in ayrıca yapay zeka güvenliği konusunda yakın küresel işbirliğinin gerekliliği ve Ukrayna-Rusya savaşındaki son durum hakkında da konuştukları belirtildi.
Siyonist rejim, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de sivilleri hedef alarak sürdürdüğü barbar saldırılarında evleri, okulları, hastaneleri, camileri, kiliseleri içine sığınanlarla birlikte vuruyor. Demokrat devletlerin tam destek verdiği siyonistler bugüne kadar on bine yakın Filistinlinin şehid olmasına neden oldu. Ateşkese kesinlikle karşı olduklarını duyuran demokratik devletler, bunun İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın yararına olacağını savunarak, katliamın sürmesine cevaz veriyorlar.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *