Cevdet Yılmaz’dan Menzil tarikatına taziye ziyareti

Cevdet Yılmaz’dan Menzil tarikatına taziye ziyareti

Önceki gün yaşamını yitiren Abdulbaki Elhüseyni’nin ailesine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz taziye ziyaretinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Elhüseyni’nin oğulları Muhammed Mübarek, Muhammed Emin ve Mahsum Elhüseyni’yi, Kahta ilçesinin Menzil köyündeki Seyyid Abdulhakim El Hüseyni Külliyesi’nde ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Daha sonra Adıyaman Valiliğine geçen Yılmaz, deprem çalışmalarındaki son durumuna ilişkin Vali Osman Varol ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’tan bilgi aldı.

Cevdet Yılmaz’ın yanında AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, AKP Adıyaman Milletvekilleri Mustafa Alkayış, Resul Kurt, İshak Şan ve Hüseyin Özhan da yer aldı.

Menzil cemaatinin lideri Seyyid Abdulbaki Elhüseyni’nin cenazesi, İstanbul’daki hastaneden alınarak Adıyaman’ın Kahta ilçesinde dün toprağa verilmişti. Cenaze törenine, Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Elhüseyni için taziye mesajı yayınlamış, “Ömrünü ilim ve irfan yolunda İslam’a hizmete adamış, ülkemizin manevi rehberlerinden Seyyid Abdulbaki Elhüseyni Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm talebelerine başsağlığı diliyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin.” ifadelerini kullanmıştı.

Cemaate ait İstanbul’daki Emsey Hospital’da tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden Abdulhakim el-Hüseyni 1943 yılında Siirt ilinin Baykan ilçesinde doğdu. Köyünde babasına ait medresede Arapça ve din ilimleri öğrendi. Babası Abdulhakim el-Hüseyni’nin ardından, abisi Muhammed Raşid Erol’un da 1993’te ölümü ile cemaatin başına geçti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *