Siyonist işgal rejiminin başbakanı Netanyahu, Fransa’yı ziyareti kapsamında Fransız LCI kanalına verdiği röportajda, Ukrayna-Rusya Savaşı, İran ve Arap devletleri ile anlaşmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili siyonist başbakan Netanyahu, “Bunun son bulması için hepimizin rol oynaması gerekiyor.” dedi. Netanyahu, Ukrayna’nın yanında olduklarını ileri sürerek şöyle dedi:
“(Ukrayna’yı silahlandırma) meselesini ulusal çıkarımız doğrultusunda inceliyoruz, özellikle de İsrail Hava Kuvvetleri ve Rusya Hava Kuvvetleri arasındaki operasyonel yakınlık. (Rusya’nın) uçakları, Suriye hava sahasında faaliyet gösteriyor, bugüne kadar herhangi bir çatışmadan kaçındık. Rusya’yla askeri çatışmayı istemiyoruz. İran’ın bize saldırmak için kullandığı askeri pozisyonları yok etmek için şimdiye kadar Suriye hava sahasını paylaştık.”
Siyonist başbakan, ülkesinin dikkate alması gerektiği hususlar bulunduğuna işaret etti.
Demir Kubbe, Rusya’ya rağmen Ukrayna’ya verilir mi?
Bir gazetecinin, Demir Kubbe hava savunma sistemini Ukrayna’ya göndermeyi düşünüp düşünmediklerine ilişkin sorusuna Netanyahu, “Evet, düşünüyorum.” yanıtını verdi.
Netanyahu, hükümetinin neredeyse oluştuğunu belirterek, ardından genel siyasi yönelimlerini belirleyeceklerini ve bu konuyu inceleyeceklerini aktardı.
Demir Kubbe hava savunma sistemini Ukrayna’ya göndermeye ilişkin kesin şekilde söz veremeyeceğini vurgulayan siyonist başbakan, Ukrayna ve Rusya’nın talep etmesi, ABD’nin olumlu bakması gibi farlı koşullar bir araya gelirse Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk rolünü üstlenmeyi kabul etmeyi değerlendireceğini söyledi.
Putin’e, “Bizi rahat bırakın” çağrısı
Netanyahu, İran’ın İsrail sınırına Şiilerden oluşan 100 bin kişilik milis konuşlandırmasına izin veremeyeceklerini söyleyerek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “Suriye’deki işlerinize karışmıyoruz ve bunun karşılığında bizi rahat bırakın.” dediğini aktardı.
28 Ocak’ta İsfahan kentinde bir askeri tesise düzenlenen saldırıdan İsrail’in sorumlu olup olmadığı sorusuna Netanyahu, “Spesifik eylemler hakkında yorum yapmıyorum. İran’da her patlama olduğunda İsrail parmakla gösteriliyor. Bazen (bu) doğru, bazen de (doğru) değil.” cevabını verdi.
Netanyahu, iktidarda olduğu zamanlarda İran’ın nükleer silahı veya İsrail’i tehlikeye atabilecek silahları elde etmesini engellemeyi siyaset edindiğini ileri sürdü.
İsrail ve Arap devletleri arasında ‘barış’ çabası
İsrail ve Filistin arasındaki son günlerdeki gerilimlere işaret eden Netanyahu, Filistin’deki meselenin çözülmesi için önce İsrail ve Arap ülkeleri arasında barışın sağlanması gerektiği iddiasında bulundu.
Netanyahu, İsrail ve Suudi Arabistan arasında barış imzalanmasının düşünüldüğünden daha yakın olabileceğini belirtti.
Siyonist işglaci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Elysee Sarayı’nda 2 Şubat’ta bir araya gelmişti.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *