İngiltere, “intifadayı küreselleştir” sloganına yasak getirdi

İngiltere, “intifadayı küreselleştir” sloganına yasak getirdi

Demokrasi ve fikir özgürlüğünün beşiği olan İngiltere’de polis, Londra ve Manchester’daki gösterilerde “intifadayı küreselleştir” sloganını atan kişilere artık gözaltı uygulaması başlatılacağını duyurdu, bu ifadenin korku ve tehdit oluşturduğu öne sürdü.

Independent gazetesinin haberine göre, İngiltere’de polis, Londra ve Manchester’da düzenlenen protestolarda “intifadayı küreselleştir” sloganını atan veya bu ifadeyi pankartlarda kullanan kişilerin gözaltına alınacağını açıkladı.

Metropolitan Polis ile Greater Manchester Polisi, son dönemde yaşanan saldırılar ve artan tehdit algısı nedeniyle protestolarda kullanılan bazı ifadeler için uygulamanın sertleştirildiğini bildirdi. Polis yetkilileri, söz konusu sloganların Yahudi toplumunda korku ve endişe yarattığını savunarak, kamu düzeni yasaları kapsamında sahadaki ekiplerin daha kararlı şekilde hareket edeceğini belirtti.

Açıklamada, ön cephede görev yapan polis memurlarına yeni yaklaşım konusunda bilgilendirme yapılacağı, özellikle sinagoglar, okullar ve Yahudi toplumuna ait mekanlar çevresinde görünür devriye ve koruyucu güvenlik önlemlerinin artırılacağı kaydedildi.

Polis yetkilileri, daha önce savcılık makamlarının bazı sloganların kovuşturma eşiğinin altında kaldığı yönünde değerlendirmeler yaptığını ancak mevcut güvenlik ortamında bu yaklaşımın değiştiğini vurguladı.

Yetkililer, protestolarda kullanılan dilin “gerçek dünyada sonuçlar doğurduğunu” belirterek, korku ve tehdit oluşturduğu değerlendirilen ifadeler karşısında gözaltı dahil gerekli adımların atılacağını bildirdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *