Suriye yönetimi İsrail yönetimi ile buluştuğunu artık gizlemezken, yahudi yerleşimcilerden bir grup genç de, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’nden ilerleyerek, Kuneytra ilinde yeni yahudi yerleşim biriminin temellerini attı.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Filistin topraklarını gasbeden yahudi yerleşimcilerden oluşan bir grubun, Golan Tepeleri’nden sınırı aşarak Kuneytra’nın güneyindeki Beyr Acem köyüne ulaştığı görüldü.
Görüntülere yahudi yerleşimcilerin yanlarında getirdikleri ahşap kalıplara beton döktükleri anlar yansırken, bir karede ise Suriye toprağı üzerinde kurulması planlanan yerleşim biriminin adı olan “Golan’aki Neve” ifadesi yer aldı.
İsrail, Baas rejiminin devrilmesinin ardından Suriye’nin birçok noktasına sayısız saldırı düzenlerken, eş zamanlı olarak ülkenin güneyinde Kuneytra ilinde 1974 çatışmasızlık hattı içinde ve dışında askeri üsler ile noktalar kurarak devriyeler gerçekleştiriyor.
Bunlara karşılık yeni Suriye yönetiminin herhangi bir cevap vermekten kaçınması dikkat çekiyor.













Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *