Kendisine cevap veren Polonya Dışişleri Bakanına “Sessiz ol, küçük adam” dedikten sonra hızını alamayan teknoloji baronu Elon Musk, Polonyalı Bakan için “O bir Soros kuklası” mesajı attı. Öte yandan Musk’ın şirketi X, dün siber saldırıya uğradı.
Ukrayna’ya Starlink uydu internet hizmetleri sağlayan Elon Musk, sahibi olduğu X sosyal medya hesabından “Starlink sistemim Ukrayna ordusunun bel kemiği. Eğer onu kapatırsam tüm cephe hatları çöker.” paylaşımı yaptı. Musk, Ukrayna’nın “kesin olarak kaybedeceğini” savunarak, savaştan vazgeçmesi çağrısında bulundu.
Bunun üzerine, Elon Musk’ın paylaşımına yanıt veren Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Ukrayna’nın Starlink sistemine Polonya tarafından yılda yaklaşık 50 milyon dolar ödeme yapıldığını hatırlatarak, “SpaceX’in güvenilmez bir tedarikçi olduğu ortaya çıkarsa başka tedarikçiler aramak zorunda kalacağız.” değerlendirmesine yer verdi.
Polonyalı Bakanın mesajına tepki gösteren Amerikalı baron, “Sessiz ol, küçük adam. Maliyetin çok küçük bir kısmını ödüyorsun. Ve Starlink’in yerini hiçbir şey tutamaz.” görüşünü paylaştı.
Sikorski’ye “küçük adam” nitelemesini kullanan Musk, Sikorski’nin George Soros’la ilişkisinin olduğunu iddia eden bir kullanıcının X paylaşımına da, “Evet, o bir Soros kuklası” diye yanıt verdi.
X’e siber saldırı
Dün sabahtan itibaren akşam saatlerine kadar süren erişim sorunları sonrası şirketin sahibi Elon Musk açıklama yaptı. Fox Business Network’e röportaj veren Musk, ne olduğundan “tamamen emin olmadıklarına” söyledi, “Ancak X sistemini çökertmek için Ukrayna kaynaklı IP adresleriyle büyük bir siber saldırı düzenlendi.” iddiasında bulundu. Musk, şu anda platformda herhangi bir erişim probleminin olmadığını belirtti. Musk önceki saatlerde de, “X’e karşı büyük bir siber saldırı oldu (hala oluyor). Her gün saldırıya uğruyoruz, ancak bu çok fazla kaynakla yapıldı. Ya büyük, koordineli bir grup ve/veya bir ülke dahil oldu.” açıklaması yapmıştı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da, X (Twitter) servislerinde global bir hizmet kesintisi meydana geldiğini belirterek, “X servislerinde global bir hizmet kesintisi meydana geldi. USOM tarafından da raporlanan kesinti ile ilgili X’den bilgi talep edildi. USOM ekiplerimiz süreci takip ediyorlar.” açıklaması yaptı.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *