İran Cumhurbaşkanı, Tahran’da Hamas ofisini ziyaret etti

İran Cumhurbaşkanı, Tahran’da Hamas ofisini ziyaret etti

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, bu sabah Hamas’ın İran temsilcisi Halid Kudumi ile bir araya geldi. İran Dışişleri Bakanı Erakçi, bölgedeki tüm Amerikan üslerini takip ettiklerini açıkladı.

Tahran’daki Hamas Ofisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Yahya Sinvar’ın şehadeti sebebiyle Hamas’a başsağlığı diledi.

Geçtiğimiz ağustos ayında İsmail Heniyye’nin şehadeti sonrası Hamas’ın Siyasi Büro Başkanlığına seçilen Yahya Sinvar, soykırımcı İsrail ordusunun Refah’ta düzenlediği terör saldırısında şehit düştü.

Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki tüm Amerikan üslerini izliyoruz

Bölgedeki son gelişmeleri görüşmek üzere üst düzey bir heyetin başında Kuveyt’te bulunan İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi basına yaptığı açıklamada, “Bölgedeki tüm Amerikan üslerini ve hareketlerini yakından izliyor ve Ürdün’deki Amerikan üsleri hakkında Ürdün yetkililerine bilgi veriyoruz” dedi.

Bölgede savaşı durdurmaya çalıştıklarını belirten Dışişleri Bakanı Erakçi, “Elbette barışın sağlanması için farklı yollara gidilebilir, biz de bölge ülkeleriyle temas halindeyiz. Temsilcim Beyrut’ta bulunuyor ve taraflarla görüşüyor. Ateşkese karar vermek elbette Lübnan hükümetinin sorumluluğundadır ve biz de onlara yardımcı olacağız” ifadesini kullandı.

Kuveyt gezisinde ekonomik ve ticari ilişkiler hakkında da görüşmelerde bulunacağını belirten Erakçi, “Bölgedeki tüm ülkeler bize İsrail’in nükleer merkezlere saldırması bir yana, İran’a saldırmasına da karşı olduklarını söylüyor. İsrail’in herhangi bir şekilde İran’a saldırması halinde aynı şekilde karşılık alacağını vurguluyoruz” ifadelerinde bulundu.

Bakan Erakçi, İran’ın Siyonist rejime yanıt vermeye hazır olup olmadığı hakkındaki bir soruya şöyle yanıt verdi:

“İsrail hiçbir suçtan kaçınmadı ve bu suçları Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin desteğiyle işlemeye devam ediyor. Tabii bunların bir kısmı savaş suçudur. Nükleer tesislere saldırmak büyük bir uluslararası suçtur ve tehditte bulunmak da suçtur.”

Erakçi, “Amerika’nın hiçbir uluslararası kurala uymadığını biliyoruz, ancak olası tehditlere yanıt vermeye hazırız ve kendimizi savunmak için kendi araçlarımız ve yöntemlerimiz var. Nükleer tesislerimize saldırırlarsa kendilerini nasıl bir tepkinin beklediğini biliyorlar” dedi.

(Mehr News)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *