İsrail ordusundan, “camiyi vurduk” duyurusu!

İsrail ordusundan, “camiyi vurduk” duyurusu!

Gazze’deki bütün camileri bombalayan siyonist rejim, Lübnan’da da camileri hedef almaya başladı. İsrail ordusu, Lübnan’da bir camiyi vurduğunuduyurdu. Saldırıya gerekçe olarak, içinde Hizbullah militanları olmasını gösterdi. Saldırı ve duyurunun asıl amacı ise, İslam dünyasına meydan okumak.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan’ın güneyindeki Bint Cubeyl kentindeki Salah Gandur hastanesinin yakınındaki camiye hava saldırısı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, caminin Hizbullah tarafından karargah olarak kullanıldığı ileri sürüldü.

Siyonist işgalcinin dün gece Lübnan’ın güneyinde Bint Cubeyl kentindeki Şehit Salah Gandur Hastanesi kampüsü ve çevresini hedef alması sonucu 9 sağlık personeli yaralanmıştı.

Hizbullah ile 8 Ekim 2023’ten beri Lübnan sınırında kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 17-18 Eylül’de Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlattı. Ardından 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine hava saldırısı düzenlemeye başladı.

İsrail ordusu, 30 Eylül’de de Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını duyurdu.

Lübnan hükümetine bağlı Afet Yönetim Birimi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 8 Ekim 2023’ten bu yana Lübnan’a düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 11’e, yaralı sayısının da 9 bin 535’e çıktığı bildirilmişti.

Hizbullah ise, Lübnan’ın güneyinde seçkin birlikleri ile karadan Lübnan’a giren siyonist İsrail askerlerine güçlü saldırılar düzenlemeye başladı. Önceki gün 14 İsrail askerinin ağır kayıp verdiğini belirtirken, dün de 20’nin üzerinde İsrail askerinin ölü ve yaralı bıraktığını duyurdu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *