İktibas’ın Ekim sayısı çıktı

İktibas’ın Ekim sayısı çıktı

İktibas yeni sayısında Anayasa tartışmasını merkeze alan bir kapak ile çıktı. Değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen ilk 4 madde tartışması ile gündeme gelen yeni anayasanın, mevcudun devamı mı olacağı yoksa değişim mi getireceği vurgusu yapıldı.

Ekim ayı ile birlikte 550. sayısına ulaşan İktibas Dergisi, bu sayısında yeni Anayasa tartışmasına eğiliyor. Derginin Yorum’unda, anayasanın seküler rejimin ana referans kaynağı olduğu belirtilirken, yeni anayasa talebini dile getiren kesimlerin taleplerinin sebep ve amaçları değerlendiriliyor. İslami bir siyaset açısından bu talepler arasında kayda değer bir fark olup olmadığı yorumlanırken, yenisinin Allah’ın razı olacağı bir anayasa mı olacağı sorusu yöneltiliyor.

Yorum sayfalarında ayrıca, son dönemde reform baskısı altında kalan Birleşmiş Milletler’in, ABD başta olmak üzere batı tarafından terk edilecek seviyeye gelip gelmediği değerlendiriliyor.

İktibas’ın bu sayısında Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Ali Durmuş ve Abdullah Hayırlı’nın makalelerinin yanı sıra, Sanat Edebiyat sayfalarında Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri ile Mehmet Akif Coşkun’un bir çalışması yer alıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *