Siyonist kasap, Birleşmiş Milletler kürsüsünden dünyaya hitap etti

Siyonist kasap, Birleşmiş Milletler kürsüsünden dünyaya hitap etti

Gazze’yi ve Lübnan’ı bombalamaya devam eden siyonist rejimin lideri Netanyahu Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda konuşma yaptı. Siyonist kasap, İsrail’in, medeniyeti temsil ettiğini vurguladı. Elindeki iki haritadan birinde direniş cephesini gösterirken, ikincisinde Hindistan merkezli kurmak istedikleri yeni ticaret yolunu lanse etti.

İsrail’in eli kanlı lideri Netanyahu, BM Genel Kurulu’nda utanmadan Gazze soykırımını ve Lübnan’a saldırıları savundu. Netanyahu konuşmak için kürsüye gelirken başta Türk heyeti olmak üzere birçok ülke delegasyonu dışarı çıktı ve salon neredeyse boşaldı. İçeride sadece İsrail’in bir avuç yandaşı kaldı. BM binasının dışında da protesto gösterileri vardı.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Gazze’de yapılan soykırımdan geri adım atmayarak “Gazze Kasabı” lakabını alan, 41 binden fazla Müslaman Gazze’linin şehid edilmesinin baş müsebbibi olan ve siyasi çıkarlarını önceleyerek ateşkesi baltalayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’nda konuşma yapmak için gittiği ABD’de protestolarla karşılandı.

ABD’nin New York kentinde binlerce Filistin yanlısı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu karşıtı gösteri düzenledi. Göstericiler Netanyahu’nun kaldığı otele doğru ilerledi. New York sokaklarına damga vuran protestoda göstericiler, Netanyahu’yu eleştiren sloganlar attı. Eyleme katılan gruplar arasında New York Jewish Agenda, Ameinu, J Street, T’ruah, UnXeptable, Israelis for Peace NYC gibi gruplar da yer aldı. Netanyahu’nun BM Genel Kurulu’ndaki konuşması sırasında delegasyonlar salonu terk etti.

Soykırımcı kasap BM kürsüsünde

Türk heyeti ve birçok delegasyon, soykırım zanlısı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu hitabını salonu terk ederek protesto etti. Netanyahu, BM 79. Genel Kurulu’na hitap etmek için salona girdi ve kürsüye yöneldi. Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız’ın öncülüğünde Türk heyeti, Netanyahu BM Genel Kurul hitabına başlamadan önce salondan ayrıldı. Birçok delegasyonun, Türk heyetine eşlik ettiği ve salonun önemli ölçüde boşaldığı görüldü. Netanyahu kürsüdeyken salondan bazı tepki seslerinin yükseldiği de duyuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Eylül Salı günü BM konuşmasını gerçekleştirmiş, Perşembe günü ülkeye dönmüştü.

ABD sokaklarındaki protestolar

Sadece BM Genel Kurulu’nda değil New York sokaklarında da katil İsrail Başbakanı protesto edildi. Barış için Yahudilerin Sesi grubunun da yer aldığı gösteride protestocular, “Bütün dünyanın bilmesi gerekiyor, Netanyahu gitmeli”, “Nehirden denize kadar hepimiz eşitliği hak ediyoruz”, “Başkan Biden, İsrail’i Netanyahu’dan kurtar”, “Rehineleri eve getir” ve “Savaşı bitir” yazılı pankartlar taşıdı. Gösteriye katılan Omar yaptığı açıklamada, “İsrail Başbakanı Netanyahu’ya yönelik soykırıma karşı konuşmak için buradayız. Binlerce ve on binlerce Filistinli öldürülürken o şu anda otelinde uyuyor. Dün binlerce Lübnanlı, bugün Filistin, yarın Lübnan, tüm Ortadoğu öldürülüyor. ABD fonluyor, başbakan soykırım yapıyor” diye konuştu.

İsrail’in bugün Filistin’i terk etmesi gerektiğini belirten protestocular, “Soykırım sona erene kadar, İsrail Filistin’den çıkana kadar sesimizi yükseltmekten vazgeçmeyeceğiz. Filistin bizimdir. Biz buradayız. Sesimizi duyurmak, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya karşı sesimizi yükseltmek için buradayız” vurgusunda bulundu. Protestolara sırasında göstericiler, Netanyahu maskesi takılmış kanlı bir kukla taşıdı. Kuklanın üzerinde yer alan “Kral çıplak” ve “Savaşı bitirin” dövizleri dikkat çekti.

Sol görüşlü Yahudi gruplar da protestolarda boy gösterdi. Yahudi kanaat liderlerinden New York Şehir Sayıştayı Müdürü Brad Lander, yaptığı konuşmada, Netanyahu ve koalisyonunu eleştirdi. İsrail liderinin Orta Doğu’da gerilimi tırmandırdığını belirten Lander, Netanyahu’yu İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in de yer aldığı koalisyona yaranmak için savaşı sürdürdüğünü belirtti. “Her gün Gazze’de ve şimdi de Lübnan’da ayrım gözetmeksizin aileleri bombalıyor. Her gün Smotrich ve Ben-Gvir’in Filistinlileri evlerinden çıkarma çabalarına güç veriyor” sözleriyle Netanyahu’yu eleştiren Lander, savaşın sona ermesi gerektiğini belirtti.

Hamas: Tutuklanması gereken bir kişi konuşturuluyor, en azından dinlemeyin

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, BM toplantısında bulunan ülkelerin yetkililerine, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun konuşmasını dinlememe ve Netanyahu konuşma yaparken salonu terk etme çağrısı yaptı. Filistinli siyasetçi, “Küçük Hitler, BM Genel Kurulu’na konuşuyor. Dünya liderlerinin onu dinlemesi makul mu?” ifadelerini kullandı. İsrail’in aylardır Gazze’de katliam yaptığını ve son dönemde bu katliamlarını Lübnan’a taşıdığını belirten er-Rişk, “Tutuklanması ve hesap vermesi gereken birine karşı en azından konuştuklarını dinlemeyerek tavır konulabilir. Onu yalnızca insani hissiyatlarını kaybedenlerle yalnız bırakmak ve onlara konuşmasını sağlamak gerek” cümlelerini kullandı.

Siyonist kasap, İsrail’in medeniyeti temsil ettiğini vurguladı 

Elinde iki adet harita ile BM kürsüsüne gelen siyonist kasap, siyonist rejimin medeniyeti temsil ettiğini vurgularken, İran, Irak, Suriye ve Lübnan’ın ise terörü temsil ettiğini savundu. İki haritada da Batı Şeria ve Gazze’nin İsrail toprağı olarak gösterilmesi dikkat çekti.

“Olası yanlış anlamaları ortadan kaldırmak için BM Genel Kurulu’na gelmeye karar verdim” diyen Netanyahu, İsrail’in barış istediğini öne sürdü.

Netanyahu, siyonist rejimin, İran tarafından düzenlenen savaş cephelerinde kendini savunmak zorunda kaldığını iddia ederek, “Bizi vurursanız, biz de sizi vururuz. İran’da İsrail’in ulaşamayacağı yer yok” sözleriyle tüm bölgeyi tehdit etti.

İsrail’in kendisini yok etmek isteyen “vahşi düşmanlar” karşısında yaşam mücadelesi vermesine rağmen barış arayışında olduğunu iddia eden terör rejiminin lideri Netanyahu, “Kazanıyoruz” dedi.

Gazze’deki soykırıma ilişkin ise Netanyahu, “Tek bir kişinin, tek bir masum insanın öldüğünü görmek istemiyoruz. Bu her zaman bir trajedidir” çarpıtmasını yaptı.

Siyonist kasap Netanyahu, Hizbullah içinse, “Vatandaşlarımız güvenli bir şekilde evlerine dönene kadar rahat etmeyeceğiz, kuzey sınırımıza yerleşmiş bir terör ordusunu kabul etmeyeceğiz” sözleri ile Lübnan’ı hedef alan saldırganlığını kamufle etmeye çalıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *