İsrail’den Lübnanlılara “evleri derhal boşaltın” mesajı!

İsrail’den Lübnanlılara “evleri derhal boşaltın” mesajı!

Lübnanlıların telefonlarına “bulundukları yerleri hemen boşaltmaları” uyarı mesajı yollayan siyonist rejimin bu uygulaması psikolojik harp taktiği olarak yorumlanırken, siyonistler Lübnan’ın doğusunu ve güneyini bombalıyor.

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan haberde, Beyrut ve bazı bölgelerdeki vatandaşların telefonlarına İsrail’den uyarı mesajları geldiği belirtildi.

Mesajlarda Lübnanlılara “bulundukları yerleri derhal boşaltmaları” çağrısı yapılırken, bunun İsrail’in yürüttüğü psikolojik savaş çerçevesinde gerçekleştirildiği vurgulandı.

Haberde ayrıca, Enformasyon Bakanı Ziyad el-Makari’nin ofisindeki telesekretere de “binanın boşaltılması” çağrısının bulunduğu bir mesaj geldiği bildirildi.

Makari, yaptığı açıklamada, İsrail’in benimsediği psikolojik savaşın bir parçası olarak, Beyrut ve bazı bölgelerdeki çok sayıda vatandaşa “bulundukları yeri tahliye” çağrısı içeren İsrail üzerinden telefon mesajları yollandığını ve bu mesajların rastgele gönderildiğini aktardı.

Enformasyon Bakanlığı çalışanlarının görevlerine odaklandığını belirten Makari, konunun ilgili makamlarca takip edildiği ve böyle durumlara gereğinden fazla itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesi de ordu kaynaklı haberinde, “İsrail ordusunun, Lübnan’a saldırı planladığını ve bunun pazar günkünden daha büyük ve uzun süreli olmasının beklendiğini” aktardı.

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Lübnan’ın güneyindeki sivillere, Hizbullah’a ait olduğunu iddia ettiği ev ve binaları boşaltma ve bunlardan uzak durma çağrısı yapmıştı.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de yaptığı görüntülü açıklamada, Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyindeki köy ve kasabalarda birçok konut ve binada silah gizlediğini iddia etmişti.

Hizbullah’ın İsrail’e saldırılara hazırlandığını ifade eden Adraee, sivil halka Hizbullah’ın silah gizlediğini ileri sürdüğü ev ve binaları boşaltma çağrısında bulunmuştu.

Lübnan’ın güneyinde ve doğusundaki birçok bölgeye çok sayıda hava saldırısı

Lübnan resmi haber ajansı NNA’da yer alan habere göre, İsrail savaş uçakları, ülkenin güneyindeki En-Nebatiye kentine bağlı Ez-Zerrariye ve Ensar beldeleri arasındaki bölgelere ve vadilere hava saldırısı düzenledi.

Saldırılarda, Abba, Cebşit, Eş-Şarkiye, En-Nemriye, Kefer Tenbit, Nebatiye el- Fevka, Deyr ez-Zehrani, Rumin, Humin el-Fevka, Yahmur, Arnun ve Secd beldeleri çevresi, Kefer Rumman otoyolu, Et-Tuffah bölgesindeki tepeler ve Er-Reyhan dağı gibi birçok nokta hedef alındı.

Aynı zamanda İsrail, ülkenin doğusundaki Bekaa, Şemstar, Budayi, En-Nebi Şit ve Bealbek gibi bir çok bölgeye de de hava saldırıları gerçekleştirdi.

İsrail savaş uçakları, Lübnan’ın güneyindeki Ed-Delafe eteklerindeki Litani Nehri yatağı ve Sur’un doğusundaki bölgeleri de yoğun şekilde bombaladı.

İsrail ordusu, sabahtan bu yana Lübnan’da 300 “hedefe” hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyi ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin Lübnan’da “Hizbullah’a ait hedeflere” saldırılar düzenlemesini onayladığı belirtildi.

Lübnan’ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana 300’den fazla “hedefin” vurulduğu ifade edildi.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, hava saldırıları nedeniyle Lübnan’ın güneyi ve doğusunda çok sayıda bölgeden dumanlar yükseldiği görülüyor.

İsrail ordusu, bu sabah saatlerinde Lübnan’a iki ayrı hava saldırısı başlattığını duyurmuştu. Saldırılarda Lübnan’ın güneyi ve doğusundaki bazı bölgelerin hedef alındığı aktarılmıştı.

İsrail’in Lübnan’ın güneyi ve doğusuna düzenlediği saldırılarda 1 kişi öldü, 34 kişi yaralandı

İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyi ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarında 1 kişi öldü, 34 kişi yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in doğusundaki Bealbek kentindeki Hermel bölgesine yönelik düzenlediği saldırıda bir kişinin öldüğü ve ikisi yoğun bakımda olmak üzere 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bakanlığın bir başka açıklamada da İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentindeki Aytarun beldesine düzenlediği saldırılarda 11 kişinin yaralandığı, yaralılardan birinin yoğun bakımda olduğu aktarıldı.

Açıklamada, İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında Lübnan’ın Cenub kentinin El-Malikiye beldesinde ve Sur kentindeki Cibal el-Batm köyünde 13, Nebatiye kentinin Bint Cubeyl beldesinde 3, Tuffahata kasabasında 1 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Gallant, ABD Savunma Bakanı Austin ile telefonda görüştü

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile dün akşam telefonda görüştüğü bildirildi.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Gallant’ın Austin’e İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırıları hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Görüşmede ayrıca Gallant ve Austin’in bölgesel durumu da ele aldıkları kaydedildi.

İsrail ile çatışan Hizbullah, 2 mensubunun şehid olduğunu duyurdu

Hizbullah, Lübnan’ın güneyinde İsrail ile girilen çatışmada 2 mensubunun daha şehid olduğunu açıkladı. Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah mensubu Mahmud Hüseyin Saad’ın ve Hüseyin Esad Abdullah’ın İsrail ile çıkan çatışmada öldüğü belirtildi.

Lübnan Hizbullahı ile işgalci İsrail ordusu arasında 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalar ve karşılıklı saldırılarda yaşamını yitiren Hizbullah mensuplarının sayısı 505’e yükseldi.

İşgalci İsrail ordusunun, Beyrut’a yönelik hava saldırısı

İşgal ordusunun 20 Eylül’de Beyrut’un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3’ü çocuk 7’si kadın 45 kişi hayatını kaybetmişti.

Hizbullah, saldırıda aralarında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’in de bulunduğu 15 mensubunun şehid olduğunu duyurmuştu.

Lübnan’da 17-18 Eylül tarihlerinde çağrı cihazları ile telsizlerin patlatılması ve ardından gerçekleşen Beyrut saldırısında toplamda 84 kişi ölmüştü.

İsrail-Lübnan sınırı, 8 Ekim 2023’ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalara sahne oluyor.

Gazze’deki vahşi eylemlerini sürdüren siyonist rejim, hiçbir ülkenin savaşa girmemesi sonrası Lübnan’da Hizbullah’a yönelik eylemlerini giderek artırıyor. Siyonist rejimi himaye eden ABD ise Lübnan’ı savaşa girmemesi konusunda uyarıyor.

Lübnan Başbakanı Mikati, “İsrail, saldırılarla Lübnan’ın köy ve beldelerini yok etmeyi, tüm yeşil alanları ortadan kaldırmayı planlıyor.” açıklaması yaptı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *