Han Yunus’ta cuma namazı bombalanmış camide kılındı

Han Yunus’ta cuma namazı bombalanmış camide kılındı

Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentindeki Filistinliler, İsrail saldırıları sonucu ağır hasar alan ve büyük bir bölümü yıkılan Muhammed Nasruddin el-Elbani Camisi’nin yıkılmayan kısmında cuma namazı kıldı.

Siyonist rejimin saldırısı 7 Ekim’den bu yana kesintisiz sürerken, Gazzeli Müslümanlar dininden, inancından taviz vermeden direnmeye devam ediyor. Han Yunus’ta yarısı yıkılmış bir camide kılınan namaz ibretlik görüntüler oluşturdu.

Öte yandan Gazze Şeridi’ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, siyonist rejim, 20 Eylül Cuma sabahından bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 44 Filistinli şehid oldu.

İşgalci İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 272 Filistinli şehid oldu, 95 bin 551 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce şehid olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden yahudilerin saldırılarında 716 Filistinli şehid oldu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *