Kassam Tugayları, bir eve konuşlanan İsrail askerlerini hedef aldı

Kassam Tugayları, bir eve konuşlanan İsrail askerlerini hedef aldı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir evde konuşlanan işgal güçlerini hedef aldıklarını, İsrail askerlerinin bir kısmının öldürüldüğünü, bazılarının da yaraladığını duyurdu.

Kassam Tugayları tarafından yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan basın açıklamasında, Refah kentinin doğusunda yer alan Et-Tennur Mahallesi’ndeki bir evde saklanan İsrail güçlerine yönelik bir anti-tank TBG roketi ve bir anti-personel mühimmatı ile saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırının ardından İsrail’in helikopterlerle yaralı ve ölüleri tahliye etmeye çalıştığı gözlemlendi.

Açıklamada ayrıca, Kassam mücahitlerinin Refah kentinin doğusunda bulunan Et-Tennur Mahallesi’ne giren düşman kuvvetlerine karşı şiddetli çatışmalara girdiği belirtildi.

İsrail işgal ordusu, ABD ve Avrupa’nın desteğiyle Gazze Şeridi’ne 350 gündür saldırı düzenlemeye devam ediyor. İsrail uçakları hastane çevrelerini, binaları, gökdelenleri ve Filistinli sivillerin yaşadığı evleri bombalayarak yıkıyor. Su, gıda, ilaç ve yakıt girişini engelliyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırılarında şimdiye kadar 41.272 kişi şehit oldu, 95.551 kişi yaralandı ve Gazze nüfusunun %90’dan fazlası yerinden edildi. Ayrıca henüz kendilerine ulaşılamamış ve çoğunluğunun enkaz altında olduğu tahmin edilen 10 binden fazla kayıp bulunuyor.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *