Kassam Tugayları birçok İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu

Kassam Tugayları birçok İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu

​​​​​​​Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin güneyinde İsrail askerlerinin bulunduğu bir binayı hedef alarak birçok İsrail askerini öldürdüklerini ve yaraladıklarını açıkladı.

Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada, güneydeki Refah kentinin batısında bulunan Tel es-Sultan Mahallesi’nde, çok sayıda İsrail askerinin konuşlandığı bir binanın güdümlü füzeyle hedef alındığı aktarıldı.

Açıklamada, binadaki birçok İsrail askerinin öldüğü ve yaralananların olduğu kaydedildi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 272 Filistinli şehid oldu, 95 bin 551 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce şehid olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Batılı demokratik devletlerin tam desteğine sahip İsrail, hiçbir uluslararası mahkeme tarafından yargılanmazken, batılı devletler İsrail’in Gazze’yi bombalamak için ihtiyaç duyduğu her tür malzemeyi kesintisiz sağlıyor.

Dünya kamuoyunun tüm tepkisine karşın başta Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere uluslararası kuruluşların hiçbir Gazze’de şehid edilen Müslümanlar için somut bir adım atmadı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *