Lübnan’ı savaşa sokmaya çalışan siyonist rejim ‘yeni hedefini’ duyurdu!

Lübnan’ı savaşa sokmaya çalışan siyonist rejim ‘yeni hedefini’ duyurdu!

ABD temsilcisi ve Biden’ın Kıdemli Danışmanı yahudi Amos Hochstein’ın İsrail’i ziyareti sırasında siyonist yetkililer yeni hedef duyurdu! Lübnan’ın saldırıları nedeniyle kuzeydeki evlerini terk eden yahudilerin, evlerine dönebilmelerinin, kendilerinin yeni hedefi olduğunu, bunun için Lübnan’la savaşacaklarını duyurdular!

Dün gece geç saatlere kadar süren siyonist Güvenlik Kabinesi toplantısının ardından İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Güvenlik Kabinesi toplantısında, yaklaşık bir yıldır Gazze Şeridi’ne saldırılarını sürdüren İsrail’in daha önce belirlediği “savaş hedeflerine”, “kuzeydeki vatandaşlarının evlerine dönmesini” eklendiği bildirildi. Açıklamada, rejimin “bu hedefe ulaşmak için harekete geçmeye devam edeceği” belirtildi.

Açıklama Amos Hochstein’ın İsrail’de bulunduğu sırada yapıldı

Lübnan’ın güneyinde Hizbullah ile İsrail arasındaki gerilimi daha da artıracağına kesin gözüyle bakılan söz konusu duyuru, ABD Başkanı Joe Biden’ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein’ın Lübnan sınırında yaşanacak olası büyük bir gerilimin önüne geçmek için İsrail’e düzenlediği ziyaret esnasında yapıldı.

Hochstein’la dün bir araya gelen siyonist kasap Benjamin Netanyahu, İsrail’in kuzeyinden tahliye edilen 60 bin yahudi vatandaşının evlerine dönmesine “güvenlik durumunda köklü bir değişiklik olmadan” izin vermesinin mümkün olmayacağını savunmuştu.

Görevden alınması beklenen siyonist bakan da aynı görüşte

Siyonist Savunma Bakanı Yoav Gallant da Hochstein’la görüşmesinde, roketler ve insansız hava araçları İsrail’in kuzeyini vurmaya devam ederken, tahliye edilen yahudi vatandaşlarının evlerine dönebilmelerinin ancak Hizbullah’a karşı askeri harekatla mümkün olabileceğini belirtmişti.

Siyonist yetkililer, son dönemde sık sık ordunun Gazze’deki “hedeflerine ulaşmaya yakın olduğunu” ve odağın Lübnan’a kaymaya başladığı yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Lübnan sınırındaki birlikleri 10 Eylül’de ziyaret eden siyonist bakan Gallant, işgalci İsrail güçlerinin Lübnan’a olası kara saldırısı için verilecek görevleri yerine getirmek üzere hazırlıklı olmaları gerektiğini vurgulamıştı.

Siyonistlerin gerçekleşmeyen hedefleri

Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nde yürüttüğü saldırıların başlangıcında Binyamin Netanyahu hükümeti üç hedef belirlemişti.

Bu hedefler, Hamas’ı ortadan kaldırmak, Gazze’deki İsrailli esirleri kurtararak ülkeye geri getirmek ve Gazze’nin gelecekte İsrail için bir tehdit oluşturmamasını sağlamak şeklinde sıralanmıştı.

Yaklaşık bir yıldır acımasızca gece gündüz bombaladığı Gazze’de taş taş üstünde bırakmayan İsrail, uydurduğu bu hedeflerin hiçbirine ulaşamadı. Hamas’a boyun eğdiremediği gibi, İsrailli rehineleri kurtaramadı, üstelik birçok rehineyi kendi bombardımanında öldürdü ve Gazze’yi siyonist rejim için bir tehdit olmaktan çıkartamadı.

Gazze’nin müslüman halkı ise tüm İsrail vahşetine göğüs germeye devam ederken, başta Hamas ve İslami Cihad olmak üzere İslami direnişe desteğini de sürdürüyor. Filistin direnişi, dünya müslümanlarına, maddi ve manevi desteklerin sürdürülmesi çağrısında bulunuyor.

Lübnan: İsrail’in düzenlediği siber saldırı bir savaş suçudur

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *