Genç Birikim’in yeni sayısı: Askeri Vesayet Bitmemiş miydi?

Genç Birikim’in yeni sayısı: Askeri Vesayet Bitmemiş miydi?

Ali Kaçar yönetimindeki Genç Birikim dergisinin yeni sayısı Teğmenlerin kılıçlı yeminini gündeme taşıyan “Askeri Vesayet Bitmemiş miydi?” manşeti ile çıktı. 23 yıldır yayınını kesintisiz sürdüren Genç Birikim dergisi, yeni sayısında Ali Kaçar’ın, teğmenlerin kılıçlı yemini ile yeniden gündem olan vesayet tartışmalarına ilişkin yazısını manşete taşıdı. Yazıda, vesayet rejimin hala devam ettiği vurgulanıyor. Derginin bu ay

Ali Kaçar yönetimindeki Genç Birikim dergisinin yeni sayısı Teğmenlerin kılıçlı yeminini gündeme taşıyan “Askeri Vesayet Bitmemiş miydi?” manşeti ile çıktı.

23 yıldır yayınını kesintisiz sürdüren Genç Birikim dergisi, yeni sayısında Ali Kaçar’ın, teğmenlerin kılıçlı yemini ile yeniden gündem olan vesayet tartışmalarına ilişkin yazısını manşete taşıdı. Yazıda, vesayet rejimin hala devam ettiği vurgulanıyor.

Derginin bu ay dosya konusu, “Gayret, Tevekkül, Hamd Ekseninde Kader Şuuru ve Eğitim” olarak belirlenmiş.

Dosya kapsamında
Ebrar Nur Kaya, “Beklentilerin Anahtarı Tevekkül”,
Erdal Tuğrul, “Tevekkülü Doğru Anlamak”,
Rüstem Ayılmazdır, “Kaderin Gölgesinde”,
Sercan Akbayrak, “Allah’ın Razı Olduğu Tevekkül”,
Sümeyye Demirci, “İman ve Tevekkül”,
Taşkın Önel, “Kader Zorlayıcı mıdır?”,
Zeynep Koç, “Tevekkül Penceresinden Benlik ve Aidiyet Fikrine”.
Fatih Pala da, “Kur’ân’la Terbiye Olmayı ve Eğitilmeyi İsteyenlere” başlıklı yazılarıyla katkıda bulunuyor.

Ayrıca Ali Kaçar’ın “Değişmez Tek Gerçek, Ölümdür!” başlıklı değerlendirmesi ile, Emrah Doğru’nun “Bilmek Yeter mi?”, Nazife Acısu’nun önceki sayıdan devam eden “Mescid-i Aksa, Üç Mescid, Kâbe”, Rüveyde Bera Pala’nın “Şehit Kim, Şahit Kim?”, Zeynep Koç’un “Kulluk Kavramı Bağlamında İbadetin Mahiyeti” başlıklı yazıları, Taşkın Önel’in “Sanrı” adlı şiiri, İsmail Ceylan’ın “Barbar Filistinliler ve Uygar Batı” başlıklı çevirisi de dergide yer alan diğer yazılar.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *