Erdoğan: Bunları temizleyeceğiz

Erdoğan: Bunları temizleyeceğiz

21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezuniyet töreni sonrası ikinci bir yemin metni okuyan ve Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganları atan teğmenlere tepki gösterdi, “Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?” diye sordu.

İmam Hatiplilere hitaben konuşan Erdoğan, kılıçlı yemine ilişkin şunları söyledi:

“Bu ordu milletin ordusudu. Bu ordu milletin her bir ferdinden teşekkül eden bir ordudur. Bu ordu milletindir ve milletin göz bebeğidir. Millet olarak kahraman ordumuzun kahraman mensuplarıyla her zaman gurur duyuyoruz. Şunun da çok net bilinmesini isterim; Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Geçenlerde malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Şimdi, bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün şu anda araştırmalar hepsi yapılıyor ve oradaki bir kaç tane kendini bilmez bunlar da temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir 50 kişi olabilir, kim olursa olsun bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz.

Bakıyorsun 3 tane birinci olan kızımız var. Ve bu kızlarımızdan birisinin ismi İkra. 3 kardeş, adı İkra. Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi, onlar da yine birer Anadolu yavrusu. Fakat tabii bu oyuna nasıl geldiler, gelindi. Şimdi çalışmalarımızı yapıyoruz ve bu konuyla ilgili olarak da üniversitemizle görüşmelerimizi yaptık. Ve bu konuda Kara Kuvvetleriyle görüşmelerimizi yaptık, Milli Savunma ile görüşmelerimizi yaptık ve bunların süratle temizlenmesi için de adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Tüm dünyada üstün disipliniyle bilinen ordumuz içinde buna zarar verecek bir durumu görmezden gelmez, demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız. Bir peygamber ocağı olarak tarih boyunca büyük zaferlere imza atan ordumuz, aynı şekilde peygamber ocağı olarak görünen, dosta güven, düşmana korku vermeye devam edecektir.”

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulunda bu yıl mezun olan öğrenciler için 30 Ağustos’ta yemin töreni düzenlenmiş, Hava Harp Okulu, Kara Harp Okulu ve Deniz Harp Okulu okul birincileri diplomalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden almıştı. Törenin sona ermesi ve devlet erkanının ayrılması sonrası bir araya gelen bir grup teğmen, kılıçlarını çekerek Subay yemin etmiş, Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganı atmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *