Dhaka Tribune: Arakan’da İsyancılarla Ordu arasındaki savaş şiddetlendi

Dhaka Tribune: Arakan’da İsyancılarla Ordu arasındaki savaş şiddetlendi

Bangladeş’te İngilizce yayın yapan Dhaka Tribune gazetesinin aktardığına göre, Myanmar’da budist isyancı Arakan Ordusu, Arakan eyaletinde 30’dan fazla Myanmar Cunta askerini öldürdüğünü bildirdi.

Arakan Ordusu (AA) sözcüsü U Khaing Thukha, AA savaşçılarının Rakhine Eyaleti’nin başkenti Sittwe’de çıkan çatışmada 30’dan fazla Myanmar cunta askerini öldürdüğünü ve silahları ele geçirdiğini bildirdi.

Haber ajansı Narinjara’nın haberine göre 29 Ağustos’ta meydana gelen çatışma iki taraf arasında önemli bir tırmanışa işaret ediyor.

U Khaing Thukha, olayı, “Sittwe çatışmasında cunta ağır kayıplar verdi. Biz onları kovalarken onlar da geri çekildi. Savaşçılarımız 30’dan fazla cesetle birlikte 50’den fazla silah ele geçirdi. Daha sonra herhangi bir saldırı başlatmadılar” diye doğruladı.

Dört saatten fazla süren çatışma, AA güçlerinin Min Hla köyü yakınlarında askeri operasyonlar yürüten bir cunta kolunu (birlikte yürüyen askerlerden oluşan bir oluşum) pusuya düşürmesiyle başladı. Geri çekilmenin ardından cunta güçleri uzaktan topçu ateşine başvurdu ve Sittwe’de daha fazla saldırı düzenlemekten kaçındı.

Bu olay, Sittwe’de AA ve Cunta güçleri arasındaki ilk büyük çatışma olsa da çatışmalar diğer bölgelerde de tırmandı. Ertesi gün Cunta güçleri Rathedaung, Ponnagyun ve Pauktaw ilçelerini topçu ateşine tuttu ve hava saldırılarına devam etti.

Bir Sittwe sakini, 30 Ağustos günü cunta güçlerinin ayrım gözetmeksizin topçu ateşi açtığını ve bölgede hava saldırıları düzenlediğini doğruladı.

Cunta, yeni AA saldırıları korkusuyla Sittwe’nin çevre yolları boyunca dikenli tel örgüler kurdu ve havaalanı da dahil olmak üzere şehrin kilit askeri noktalarında sığınakları güçlendirdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *