ABD vatandaşı Türk aktivist İsrail tarafından katledildi

ABD vatandaşı Türk aktivist İsrail tarafından katledildi

Siyonist rejimin işgali altındaki Batı Şeria’da işgalci İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller yazılı bir açıklama yaptı.

Matthew Miller, İsrail ile ilgili bir ifadenin geçmediği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ayşenur Eygi adlı Amerikan vatandaşının bugün Batı Şeria’da trajik ölümünün farkındayız. Ailesine ve sevdiklerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Eygi’nin ölümüyle ilgili ivedi şekilde daha fazla bilgi topluyoruz. Amerikan vatandaşlarının güvenlik ve emniyetinden daha yüksek bir önceliğimiz yok.”

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre siyonist İsrail güçleri, Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteriye gerçek mermi ile saldırmış, saldırıda ABD vatandaşı Ezgi, başından vurularak hastaneye kaldırılmıştı.

AA muhabirine konuşan Nablus’taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, başından vurularak hastaneye getirilen Eygi’yi tüm müdahalelere rağmen kurtaramadıklarını açıklamıştı.

CAIR, Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesini kınadı

ABD’nin en büyük Müslüman sivil haklar savunucu örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), işgal altındaki Batı Şeria’da Türk-Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesini kınadı.

CAIR Başkan Yardımcısı Edward Ahmed Mitchell, AA’ya yaptığı yazılı açıklamada, “İşgal altındaki Batı Şeria’da insan hakları ihlallerini barışçıl bir şekilde protesto ederken Amerikalı vatandaş Ayşenur Ezgi Eygi’yi katleden İsrail apartheid hükümetini şiddetle kınıyoruz.” ifadesini kullandı.

Mitchell, açıklamasında, “Biden yönetimi, bir Amerikalı vatandaşın bu küstahça cinayetini kınamalı, sorumlu İsraillileri yargılamalı ve Netanyahu’nun ırkçı, katil hükümetine askeri yardım göndermeyi bırakmalıdır.” çağrısında bulundu.

Türk Dışişleri Bakanlığı açıklaması

Türk Dışişleri Bakanlığı da şu açıklamayı yaptı:

“Batı Şeria’nın Nablus kentinde Ayşenur Ezgi Eygi adlı vatandaşımızın işgalci İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Netanyahu Hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz. İsrail, Filistinlilerin yardımına koşan ve soykırıma karşı barışçıl mücadele veren herkesi yıldırmaya çalışmaktadır. Bu şiddet politikası sonuç vermeyecektir. İnsanlığa karşı suç işleyen İsrail makamları ve onları kayıtsız şartsız destekleyenler, uluslararası mahkemeler önünde mutlaka hesap vereceklerdir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *