28 sanığın yargılandığı davada tüm sanıklar tahliye edildi

28 sanığın yargılandığı davada tüm sanıklar tahliye edildi

Kara para ve vergi kaçırma suçlaması ile 40 yılla yargılanan Engin-Dilan Polat çifti ve onlarla ilişkili birçok sanık hakkında ara karar çıktı, tüm sanıklar tahliye edildi. Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu karar üzerine, “Türk adaletine sonsuz teşekkürler. Mutluluktan uçuyoruz” diye yazdı.

Dilan ve eşi Engin Polat’ın 3 ayrı suçtan toplam 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği, 4’ü tutuklu 28 sanık hakkında açılan davada ara karar açıklandı. Mahkeme Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve muhasebeci Ahmet Gün için tahliye kararı verdi.

Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 28 sanık hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”ve “Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlarından açılan davada ara karar açıklandı.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Gün geldi. Diğer tutuklu sanıklar Engin Polat, Alper Kürşat Polat, Sezgin Polat ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *