Bin Ferhan’ın, Türkiye-İsrail hakkında söylediği iddia edilen sözleri Ankara yalanladı

Bin Ferhan’ın, Türkiye-İsrail hakkında söylediği iddia edilen sözleri Ankara yalanladı

Bazı basın yayın organlarında “Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, ‘Türkiye ve İsrail arasındaki diplomatik gerilimde İsrail’i daha mantıklı ve uyumlu buluyoruz’ dedi” şeklinde yayılan sözlerin gerçek dışı olduğunu belirten Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sözü edilen bir konuşmanın dahi bulunmadığını bildirdi.

Türkiye, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan El Suud’a atfedilen tartışmalı bir açıklamaya ilişkin bazı medya haberlerini yalanlayarak, üst düzey diplomatın böyle bir açıklama yapmadığını belirtti.

Bazı medya kanallarında, Suudi Dışişleri Bakanı’nın, “Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik gerginlikte İsrail’i daha makul ve uyumlu buluyoruz” dediği iddia edildi.

Bunun üzerine, Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Merkez, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, “Yapılan incelemeler sonucunda, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan El Suud’un ulusal ve uluslararası medyada iddia edildiği gibi böyle bir açıklama yapmadığı tespit edilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, insanların güvenilir bilgilere güvenmeleri gerektiğini belirterek, bulgularının resmi Suudi kaynaklarından gelen bilgilere dayandığını kaydetti. Merkez, bulgularının resmi Suudi kaynaklarına dayandığını belirtti.

Suudi Bakan, 14 Temmuz’da Türkiye’ye gelmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Hakan Fidan ile görüşmüştü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *