Yerlikaya: Çocuk katili zalimleri alkışlayanlar asla unutulmayacak

Yerlikaya: Çocuk katili zalimleri alkışlayanlar asla unutulmayacak

Siyonist katil Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde konuşmasına ilişkin bir mesaj paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Tarih, zalimlerin zulmünü de çocuk katili zalimleri alkışlayanları da asla unutmayacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Ali Yerlikaya, sosyal medya mesajında şunları kaydetti:

“Tarih, zalimlerin zulmünü de çocuk katili zalimleri alkışlayanları da asla unutmayacak. Bugün yaşananlar insanlık adına utanç verici bir tablodur. Biz mazlumların, masumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Gazze’de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresinde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir. Lobiler ve hakim medya kanalları ile oluşturulan algılar karşısında, insanlığın sağduyusu ve hakikatin gücü en büyük dayanağımızdır. Dünyanın tüm erdemli kişileri ve yönetimleri ile birlikte insani hukukun, mazlum ve işgal altında olan Filistin halkının yanında olmaya, herkes için adaleti ve barışı savunmaya devam edeceğiz.”

Adalet Bakan Yılmaz Tunç da sosyal medya mesajında şöyle dedi:

“BM Güvenlik Konseyi’nin ateşkes kararına uymayan, Uluslararası Adalet Divanı’nın soykırım nedeniyle aldığı tedbir kararına rağmen soykırıma devam eden, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısınca soykırım suçu işlediği gerekçesi ile yakalama kararı talep edilen, 7 Ekim’den bu yana çocuk demeden, kadın demeden, genç, yaşlı 40 binden fazla masum sivili katleden Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde konuşturulması insanlık adına utanç vericidir. Sağlanmak istenen barış ve istikrar çabalarına açıkça zarar veren bu tutumu şiddetle kınıyorum.

İnsanlık vicdanında mahkum olan Netanyahu ve İsrailli yöneticilere sahip çıkılması, onların uluslararası hukuk önünde hesap vermesine engel olamayacaktır. Türkiye olarak yıllardır toprakları işgal altında olan Filistinli kardeşlerimizin yanında yer almaya, dünyada adaleti, hakkaniyeti ve barışı savunmaya devam edeceğiz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *