Numan Kurtulmuş ABD’yi ziyaret edecek

Numan Kurtulmuş ABD’yi ziyaret edecek

6-10 Temmuz tarihlerinde ABD’nin başkenti Washington’da yapılacak NATO Parlamento Başkanları toplantılarına katılacak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ABD’ye gidecek. Burada NATO toplantıları dışında, düşünce kuruluşları temsilcileri ile de görüşecek.

Washington’da düzenlenecek zirveye NATO Parlamenter Asamblesi’ndeki (NATO PA) Amerikan heyeti ev sahipliği yapacak.

23 parlamento başkanı, 32 NATO üyesi ve Ukrayna’dan parlamento liderlerinin NATO’nun 75. yıl dönümü dolayısıyla bir araya geleceği zirvede, NATO’nun parlamento boyutunun önemi vurgulanacak. Zirve kapsamında düzenlenecek toplantıda bir konuşma yapacak Kurtulmuş’un, Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere bölgesel ve küresel konularda mesajlar vermesi bekleniyor.

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson’ın NATO Parlamento Başkanları Zirvesi dolayısıyla vereceği davete katılacak Kurtulmuş, zirve kapsamında ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Washington Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantılara da iştirak edecek Kurtulmuş, Washington’daki düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *