Güney Kıbrıs’tan Lübnan’a telefon: İsrail’e destek vermeyeceğiz

Güney Kıbrıs’tan Lübnan’a telefon: İsrail’e destek vermeyeceğiz

Hizbullah’ın Güney Kıbrıs’ın İsrail’e destek vereceği istihbaratı aldıklarını duyurması üzerine, Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, Lübnan Dışişleri Bakanını arayarak, Lübnan’a karşı muhtemel bir savaşta İsrail’e destek vermeyeceklerini öne sürdü.

Lübnan resmi haber ajansı NNA, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib’in Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos ile telefon görüşmesi yaptığını bildirdi. Buhabib, Kombos’a hitaben, “Lübnan’ın bölgenin istikrarının sağlanmasında GKRY’nin üstlendiği olumlu role güvendiğini” söyledi.

Rum Bakan Kombos ise, İsrail ve Lübnan arasındaki çatışmalar hakkında, “sorunun değil, çözümün bir parçası olmayı umduğunu” ifade ederek, GKRY’nin “hiçbir şekilde bölgedeki savaşa dahil olmak istemediğini” vurguladı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, siyonist rejimin Lübnan’a olası bir topyekûn saldırıda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi(GKRY)’nin havalimanı ve askeri üslerini kullanacağı yönünde istihbarat elde ettiklerini, böylesi bir durumda GKRY’yi savaşın bir parçası kabul edip bu şekilde tutum sergileyecekleri uyarısında bulunmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *