İsrail vahşetini umursamayan UCM’ye sembolik başvuru

İsrail vahşetini umursamayan UCM’ye sembolik başvuru

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, siyonistlerin Gazze’ye yönelik saldırılarının soruşturulması için Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) başvuruda bulunduklarını bildirdi. İşgal rejimi 7 Ekim’den bu yana UCM’nin gözü önünde 11 bin 500 Filistinliyi şehid etmiş durumda.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Katar’a düzenlediği resmi ziyaret kapsamında basına yaptığı açıklamada, işgal hükümetinin eylemlerinin UCM tarafından soruşturulmaya müsait olduğuna dikkati çekerek, “Orada savaş suçları işlendiğine inandığımız için (UCM’ye) başvuruda bulunduk.” dedi.

Filistin meselesinde çözümün iki devletli bir yapıdan geçtiğine inandıklarını belirten Cyril Ramaphosa, “Artık bir toplama kampına dönüşen Gazze’de şu anda bir soykırım yaşanıyor. Güney Afrika olarak, özellikle hastanelere karşı gerçekleştirilen operasyonlara karşı tavrımızı çok açık bir şekilde ifade ettik.” diye konuştu.

Güney Afrika 6 Kasım’da Tel Aviv’deki tüm diplomatlarını istişare için geri çekmişti. Geçen hafta ise İsrail’in Pretorya Büyükelçisi Eliav Belotsercovsky, Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığına çağrılmıştı.

İşgalci İsrail rejimi ile eski İngiliz sömürgesi Güney Afrika’nın ilişkileri öteden beri gergin bulunuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *