Sibel Eraslan: Başörtüsüne özgürlük adına ömrümüzü verdik

Sibel Eraslan: Başörtüsüne özgürlük adına ömrümüzü verdik

Adana’da Furkan Vakfı’nın yürüyüşüne katılanlara yönelik polisin sert müdahalesiyle ilgili soruşturma başlatılırken Sibel Eraslan Twitter mesajında, başörtülü polisin elindeki copla başka bir kadını dövmesine tepki gösterdi.

Dün Adana’da Furkan Vakfı’nın yürüyüşüne engel olmak isteyen polis ekipleri çok sert müdahalede bulunurken, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz da kullanıldı. Kameralara yansıyan şiddet görüntüleri üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını, Adana Valiliği de 2 polis hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Görüntülerde başörtülü bir kadın polisin elindeki copla başka bir kadının üzerine yürümesine ise, Star gazetesi yazarı Sibel Eraslan tepki gösterdi. Eraslan, Twitter mesajında şöyle dedi:

“Başörtüsüne özgürlük adına ömrümüzü verdik…tesettürlü kadınların eğitimi ve meslek sahibi olması için göğüs gerdiğiniz onca çile, onca sabır, onca dirençten sonra, Başörtülü bir kadının elindeki copla, kemiklerini kırarcasına bir başka kadını dövmesi beni tam anlamıyla şoke etti
Dünya, ne kadar acı ve ağır bir iz…”

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu üyesi ve 15 Temmuz’da hayatını kaybeden Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok da olaya tepki göstererek, Twitter mesajında şunları yazdı:

“Vurma kızım vurma !!! O JOP ÇOK ACITIYOR . Sen bilmezsin. Bizlere sor !!! Sen o joplu üniformayı giyebil , başörtünle polis olabil diye çok jop yedik biz ablaların olarak. Bu fotoğraftan bir gün çok utanacaksın. Sana birşey diyeyim mi !!! O abla başörtülü polis olabilsin diye biz 1998 de coplandık. DÜŞTÜĞÜMÜZ DURUMA BAK … İĞRENDİM konuşmalardan !!!!”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *