Uriel Lynn: Sayın Türkiye heyeti, İsrail’e hoş geldiniz

Uriel Lynn: Sayın Türkiye heyeti, İsrail’e hoş geldiniz

İsrail Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn, Türk Ticaret Heyetinin İsrail’de olmasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi, geçmiş yıllarda Türkiye ile çok verimli ve parlak bir ilişkilerinin olduğunu vurguladı, ”İş birliğine bugün başlamıyoruz” dedi.

77 Türk firması temsilcisinin yer aldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) heyeti İsrail’de iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi.

İsrail Ticaret Heyeti programında açılış konuşmasını TİM Başkanı İsmail Gülle yaptı, İsrail’deki partnerleriyle buluşuyor olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Daha sonra konuşan İsrail Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn, “Sayın Türkiye heyeti, İsrail’e hoş geldiniz” demek istiyorum. Umarım ilk Türkçe sınavımı geçmişimdir. Bu sabah bu testi geçersem devam edeceğim” sözleri ile konuşmasına başladı.

Türk Ticaret Heyetinin İsrail’de olmasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Lynn. “İsrail’e hoş geldiniz sadece şimdi değil, her zaman. Buraya, İsrail’e gelen TİM heyetinden tüm insanlara şunu söylemek istiyorum, sizi sıradan bir ticaret heyeti olarak görmüyoruz. Sizi, Türk iş dünyasının ve İsrail iş dünyasının yeniden birlikte ve eskisinden çok daha hızlı bir şekilde çalışmaya başlama iradesinin çok güçlü bir tezahürü ve kilometre taşı olarak görüyoruz” diye konuştu.

Geçmiş yıllarda Türkiye ile çok verimli ve parlak bir ilişkilerinin olduğunu vurgulayan Lynn ”İş birliğine bugün başlamıyoruz. Bu heyetin buraya gelmesini oldukça önemsiyoruz. Daha önce söylediğim iradeyi tekrarlamak istiyorum, her iki iş camiamız da daha yüksek bir tempoda çalışmak için tekrar bir araya geliyor” dedi.

Lynn, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2021 yılında Türkiye ekonomisindeki büyümedeki toparlanmayı görmekten çok etkilendik. IMF’ye göre yüzde 9’luk bir ekonomik büyüme, ihracatınızdaki yüzde 33 artış ve aynı zamanda işsizliğin düşmeye başladığı gerçeği çok etkileyici ve hepimiz için çok önemli. Ayrıca İsrail’in de oldukça iyi olduğunu söylemek istiyorum. 2021 yılında ekonomik büyümemiz %8,1 ve ihracat büyümemiz yüzde 20 ile 140 milyar dolara ulaştı ve bu oldukça etkileyici”.

Lynn, “Daha önce de söylediğim gibi bugün başlamıyoruz, geçmişte çok verimli bir ilişkimiz vardı, Türk iş camiasını her zaman İsrail ticareti için çok önemli bir ortak olarak gördük ve bunu çok iyi biliyorsunuz.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *