Gad Shoshan: Bizlerin ilişkileri, siyasi faaliyetlerin sürmesini sağlayan yapıştırıcı olacak

Gad Shoshan: Bizlerin ilişkileri, siyasi faaliyetlerin sürmesini sağlayan yapıştırıcı olacak

İsrail-Türkiye İş Konseyi ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gad Shoshan, “Bu heyeti sıcak bir şekilde karşılıyor ve karşılıklı ilişkileri güçlendirmeyi hedefleyen bu faaliyetleri her iki taraftan da gelecek heyetlerle sürdüreceğimize söz veriyoruz” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi heyetinin İsrail ziyaretinde düzenlenen programda konuşan İsrailli Gad Shoshan, Türk heyetin ziyaretini sevindirici bir eylem olarak tanımladı, bundan sonra her iki taraftan yapılacak ziyaretlerle ilişkileri güçlendireceklerini söyledi.

İsrail-Türkiye İş Konseyi ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gad Shoshan, İsrail ve Türkiye’nin uzun yıllardır iyi komşuluk ve iş ilişkilerine sahip olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

“İş, her zaman insanların bir araya gelmesine sebep oldu ve bu iş ilişkileri olarak adlandırılmaya başlandı. İş insanları bir şeyler inşa etmek için tuğla üstüne tuğla koyuyorlar. Bizlerin de bu ilişkileri siyasi faaliyetleri destekleyen ve tüm iniş çıkışlara rağmen sürmesini sağlayan yapıştırıcısı olacaktır.  Bu ticaret heyeti son iki yıldır yaşadığımız sakin dönemin ilk sevindirici eylemi oldu. Bu heyeti sıcak bir şekilde karşılıyor ve karşılıklı ilişkileri güçlendirmeyi hedefleyen bu faaliyetleri her iki taraftan da gelecek heyetlerle sürdüreceğimize söz veriyoruz”.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu arasında iş birliği mutabakat zaptını Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn imzaladı.

İmza töreninden sonra heyette bulunan 77 Türk temsilci ile 400’ü aşkın İsrailli firma temsilcileri arasında ikili ve yuvarlak masa görüşmeleri gerçekleştirildi.

İş birliği mutabakat zaptı (MoU) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu, ikili ticareti destekleyecek alım heyeti, ticaret heyeti, özel nitelikli alım heyeti faaliyetlerini düzenlemek için iş birlikleri yapılacağını ve birbirlerini destekleyeceklerini belirtir.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *