Birleşmiş Milletler, Taliban ile çalışmayı sürdüreceğini duyurdu

Birleşmiş Milletler, Taliban ile çalışmayı sürdüreceğini duyurdu

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Bachelet, Afganistan’da “insan haklarını korumak için” Taliban ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Bachelet, BM İnsan Hakları Konseyi’nin 49’uncu oturumunda yaptığı konuşmada, Afganistan’daki insani durumu değerlendirdi. Bachelet, ülkede çatışmaların büyük oranda azalmasına rağmen insan hakları durumu için ‘endişe verici’ ifadesini kullanarak, “Önceki hükümet üyeleri için daha önce defalarca güvenlik garantisi verilmesine rağmen, geçen yıl ağustostan bu yana 100’den fazla Afgan Ulusal Güvenlik ve Savunma Birlikleri personelinin, fiili otoriteler tarafından yargısız infazla öldürüldüğü haberini aldık.” dedi.

Ülkedeki Taliban geçici hükümetine hukuki sorumlulukları yerine getirme çağrısını sürdüreceğini vurgulayan Bachelet, özellikle kadınların eğitime katılımının ülkenin geleceği ve kalkınması için önem arz ettiğini kaydetti.

Bachelet, BM’nin bu süreçte ülkede faaliyet göstermesinin önemine dikkati çekerek, “Afganistan’daki insan hakları çalışanlarımız, Afgan halkının haklarının korunması ve desteklenmesi için fiili otoriteyle çalışmayı sürdürecektir.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *