Ebu Rudeyne: Abbas Trump’ın sözlerinden memnun

Ebu Rudeyne: Abbas Trump’ın sözlerinden memnun

Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, ABD Başkanı Donald Trump’ın bugün Time dergisine yaptığı açıklamada, İsrail’in Batı Şeria’yı ilhak etme önerisini reddettiğini belirterek, Trump’ın bu konuda İsrail’e karşı sergilediği kararlı duruşu övdü.

Ebu Rudeyne, Trump’ın bu tutumunun, İsrail’e Gazze Şeridi’nde ateşkes ilan etmesi yönünde baskı yapmasının ardından geldiğini, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da savaşın başından beri dile getirdiği bir talep olduğunu söyledi.

Wafa’nın aktardığına göre, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Başkan Mahmud Abbas ile Başkan Trump arasındaki ilişkiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Trump’ın röportajdaki şu sözlerine atıfta bulundu: “O [Başkan Abbas] Filistinliler tarafından saygı görüyor. Bir bilge olarak, yani bir figür olarak saygı görüyor… Ama ben onu her zaman makul buldum, yani, yanıma gelip bana karşı daha dost canlısı olamazdı.”

Ebu Rudeyne, Başkan Trump’ı “Orta Doğu’da güvenlik ve istikrarı sağlayabilecek önemli çabaları sürdürmeye” çağırdı ve Filistin liderliğinin “uluslararası ve Arap meşruiyetine ve Başkan Abbas’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı son konuşmada açıkladığı siyasi pozisyonlara” olan bağlılığını teyit etti.

Trump’tan dünyaya: Batı Şeria konusunda endişelenmeyin!

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *