Ateşkesi kabul ettiği öne sürülen İsrail yönetimi, Hamas’ın Katar’ın ateşkes önerisinde değişiklikler yapmaya çalıştığını iddia ederek, ateşkesi ilk fırsatta bozacağı yönünde sinyal vermeye başladı. Ateşkesin 7 Temmuz Pazartesi günü Beyaz Saray’a çağrılan Netanyahu’nun yanında ilan edileceği sanılıyor.
Siyonist Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Gazze’deki ateşkes önerisine ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, “Hamas’ın Katar’ın (ateşkes) önerisinde yapmak istediği değişiklikler dün gece bize iletildi ve bunlar İsrail için kabul edilebilir değil.” ifadeleri kullanıldı.
Siyonist Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dolaylı görüşmelerin kabul edilmesi ve “İsrail’in kabul ettiği Katar önerisi doğrultusunda rehinelerin güvence altına alınması çabalarının sürdürülmesi” talimatı verdiği belirtildi.
Siyonist müzakere heyetinin ateşkes görüşmeleri için dün Katar’a gideceği aktarılmıştı.
Hamas, dün akşam saatlerinde Gazze’de İsrail ile ateşkes ve esir takası anlaşmasına ilişkin teklife “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiğini, ateşkesin uygulanması için müzakerelere hazır olduğunu duyurmuştu.
Trump da, önümüzdeki hafta Gazze’de ateşkes anlaşması olabileceğini söylemişti.
İsrail basını da, Trump’ın 7 Temmuz Pazartesi günü Netanyahu ile görüşmesinde Gazze Şeridi’nde ateşkes ilan edeceğini bildirmişti.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *