Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, iç savaşın yaşandığı Sudan’daki yıkım, ölüm, yerinden edilme ve hastalık seviyesinin “trajik” olduğunu bildirdi.
Sudan’da 30 yıl süren Ömer el Beşir iktidarının halk ayaklanmasıyla devrilmesi sonrası Egemenlik Konseyi adı altında Cunta yönetimin başladığı Sudan’da, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki güç mücadelesi yaklaşık 17 aydır sürüyor. Savaşın bitirilmesi için başlatılan barış girişimleri bugüne kadar sonuçsuz kaldı.
BM’ye göre, dünyanın en büyük yerinden edilme ve açlık krizinin yaşandığı Sudan’daki çatışmalar sonucu 20 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 10 milyondan fazla kişi yerinden edildi ve 25 milyondan fazla kişi insani yardıma muhtaç durumda.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, Sudan’daki insani duruma ilişkin sosyal medyadan mesaj yayınladı.
“Sudan’daki yıkım, ölüm, yerinden edilme ve hastalık seviyesi trajik.” ifadelerini kullanan Ghebreyesus, dün Çad ve Sudan sınırındaki Adre Sınır Kapısı’nda tıbbi malzemelerin Sudan’a teslimatına katıldığını belirtti.
Ghebreyesus, “Sudan’daki insanları tedavi etmek için hiçbir yardım yeterli değil. Barışa ihtiyaçları var.” ifadelerini kullandı.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *