Hakan Fidan’dan Anıtkabir ziyareti

Hakan Fidan’dan Anıtkabir ziyareti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Büyükelçiler Konferansı’nın resmi açılış töreni öncesi büyükelçilerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti, mozole önünde saygı duruşunda bulundu. Dışişleri şehitliğini ziyaret eden Fidan ve büyükelçiler burada da saygı duruşunda bulundu.

Bakan Fidan ve büyükelçiler, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir’in merdivenlerinde büyükelçilerle fotoğraf da çektiren Fidan, Anıtkabir özel defterine ise şunları yazdı:

“Büyük Atatürk, 14. Büyükelçiler Konferansı vesilesiyle büyükelçilerimizle birlikte huzurunuzda olmaktan şeref duyuyoruz. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti, çizdiğiniz hedefler doğrultusunda azim ve kararlılıkla hiç durmadan yürümekte, bıraktığınız mirası her geçen gün daha da ileriye taşıyacak adımları cesaretle atmaktadır. Diplomasimiz, bu kutlu yürüyüşün önemli aşamalarından birini teşkil etmektedir. Bakanlığımız, 260 dış temsilciliğiyle, şanlı bayrağımızı dünyanın her köşesinde eşsiz bir gururla dalgalandırmaktadır.

İlelebet payidar kalacak olan Cumhuriyet’imizin 100. yıl dönümüne denk gelen bu yılki Büyükelçiler Konferansı’mızın teması, ‘Türkiye Yüzyılı’nda Dış Politikamız’dır. Bu konferansa kökleri beş asrı aşan tarihi bir mirasa dayanan diplomasimizin, Cumhuriyet’imizin yeni yüzyılında ülkemizin barışı, istikrarı, refahı ve güvenliğine yapacağı katkıları bütüncül bir anlayışla değerlendireceğiz. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesi rehberliğinde milli menfaatlerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda, milletimizi güvenli ve müreffeh bir geleceğe taşıma ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı başarıyla hayata geçirme konusunda kararlıyız.

Bu çerçevede ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.’ vecizenizden de aldığımız ilhamla, milli değerlerimize ve kapasitemize dayanan, bağımsız, akla ve insani değerlere bağlı, ileri görüşlü, etkin ve tesirli bir dış politika izlemeyi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle her daim kalplerimizde yaşattığımız aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

14. Büyükelçiler Konferansı

Türkiye’nin yurt dışında ve merkez teşkilatında görevli büyükelçilerinin katılımıyla 2008’den bu yana yapılan Büyükelçiler Konferansı’nın 14’üncüsü, bu yıl 5-9 Ağustos’ta Ankara’da düzenleniyor.

Gelişmelerin ele alındığı, küresel eğilimlerin değerlendirildiği, güncel sınama ve fırsatların görüşüldüğü Büyükelçiler Konferansı’nın bu yılki teması, “Türkiye Yüzyılı’nda Dış Politikamız” olarak belirlendi.

Şehitlik ziyaretinde saygı duruşu

Türkiye’nin merkez teşkilatında ve dış temsilciliklerinde görevli büyükelçilerin katılımıyla her yıl düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’nın 14’üncüsü vesilesiyle şehitliği ziyaret eden Fidan’a, Bakan Yardımcıları Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Büyükelçi Burak Akçapar, Yasin Ekrem Serim ve Büyükelçi Ahmet Yıldız ile çok sayıda Türk büyükelçi eşlik etti.

Saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Fidan, “Türk milletinin tarihi, vatan uğruna gözünü kırpmadan şehadete yürüyen kahramanlarla doludur. Bu kahramanların bir kısmı ismen bilinir, bir kısmı ise sonsuza kadar isimsiz kahramanlarımız olarak kalmaya devam edeceklerdir. 14. Büyükelçiler Konferansı vesilesiyle dünyanın dört bir yanında vatan aşkıyla hizmet ederken şehitlik mertebesine yükselen Dışişleri şehitlerimizin manevi huzuruna çıkmaktan onur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • ABRAHAM_MOSES_JESUS_MUHAMMED
    7 Ağustos 2023, 21:44

    Kiyam gunu herkez gercek kiyamin kendilerini yaratan aziz Allah karsisinda yapilacagini ogrenecek lakin is isden gecmis olacak. Herkez sevdigiyle tapindigiyla dirilecek! La galibe and La ilahe illa Allah!

    REPLY