Alman istihbaratından Rusya lehine açıklama

Alman istihbaratından Rusya lehine açıklama

Almanya istihbarat servisi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başlamasından bir yılı aşkın bir süre sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in rejiminde herhangi bir zayıflık belirtisi olmadığını savundu.

Şarku’l Avsat’ın aktardığına göre, Alman dış istihbarat servisi (BND) Başkanı Bruno Kahl, dün Berlin’deki Federal Güvenlik Politikası Akademisi’nde Putin’in sisteminde gözle görülür bir çatlak olmadığını söyledi.

Kahl açıklamasında, Rusya’nın yeni askere alınan askerlerle hala ‘uzun vadede savaş açabilecek’ bir konumda olduğunu ve bunun silahlanma ve mühimmat için de geçerli olduğunu duyurdu.

Alman istihbaratının Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının zamanlamasını bildiğine dair bir soruya yanıt olarak Kahl, “Savaşın başlamasından yaklaşık 14 gün önce, başka türlü açıklanamayacak olaylar da gözlemledik” şeklinde cevap verdi.

Kahl, ABD ve İngiltere istihbarat servislerinin saldırıyı Alman istihbarat servisinden çok daha erken tahmin ettiği yönündeki eleştirileri reddederek, istihbarat servislerinin gözlemlerine dayanarak savaş olasılığını güçlü bir şekilde tahmin ettiklerini bildirdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *