ABD, İsrail’e desteğini yineledi, içeride ‘uzlaşın’ dedi

ABD, İsrail’e desteğini yineledi, içeride ‘uzlaşın’ dedi

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, İsrail’de siyasi krize yol açan “yargı reformu” planı nedeniyle yaşanan gelişmelerden “derin endişe” duyduklarını ileri sürdü.

ABD’li yetkili, konuya ilişkin yazılı açıklamasında işgal rejimi İsrail’e uzlaşı çağrısında bulunarak, “İsrail’de bugün yaşanan olaylardan ötürü derin endişe duyuyor, acil uzlaşıya olan gerekliliğin tekrardan altını çiziyoruz.” ifadesini kullandı.

Watson, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde “demokratik değerlere bağlılık” vurgusu yaptığını aktararak, “Demokratik toplumlar, kontroller ve dengelerle daha güçlenirler.” görüşünü paylaştı.

Demokratik sistemlerde yapılacak köklü değişimlerde geniş kamuoyu desteğinin aranması gerektiğini vurgulayan Watson, “Bunun (uzlaşının), İsrail ve vatandaşları için ileriye dönük en iyi yol olduğuna inanıyoruz. ABD’nin, İsrail’in güvenliğine ve demokrasisine verdiği destek güçlü ve sarsılmaz olmaya devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

Siyasi baskılar sonrası Netanyahu’dan geri adım

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *