Tükiye’den Mısır’a ilk ziyareti Çavuşoğlu yapacak

Tükiye’den Mısır’a ilk ziyareti Çavuşoğlu yapacak

Türkiye ile Mısır rejimi arasında yakınlaşma adımları Maraş depremlerinin ardından hız kazandı. Depremlerden sonra Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye’yi ziyaret etmişti. Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da yarın Mısır’a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Türkiye Mısır’da Mursi yönetimine destek verirken, General Abdulfettah el Sisi’nin darbe ile yönetimi ele geçirmesi ve Müslüman Kardeşler’in hapse atılması sonrası Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkiler bozulmuştu.

11 yıl aradan sonra Türkiye’den Mısır’a dışişleri bakanı seviyesinde ilk ziyaretin yarın yapılacağı bildirildi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre, Mısır’da yapılacak Çavuşoğlu ile Şukri görüşmesinde, Türkiye-Mısır ikili ilişkilerinin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Mısırlı Bakan Şukri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, 27 Şubat’ta dayanışma ve taziyede bulunmak için Türkiye’yi ziyaret etmiş ve Bakan Çavuşoğlu’yla görüşmüştü. Mısır ayrıca, Türkiye’ye depremzedeler için insani yardım göndermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2022 Dünya Kupası açılışı için gittiği Katar’da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile el sıkışmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *