Yapıcıoğlu’na Hizbullah ve Atatürk soruları

Yapıcıoğlu’na Hizbullah ve Atatürk soruları

Tv100’de yayınlanan Pınar Işık Ardor’un sunduğu Pazar Siyaseti programına konuk olan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hizbullah’ı ve PKK’yı terör örgütü olarak adlandırmadığını söyledi, Atatürk ile ilgili fikri sorulduğunda ise “5816 var” yanıtını verdi.

Tv100 ekranlarında yayınlanan Pınar Işık Ardor ile Pazar Siyaseti programına bu hafta HÜDA PAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu  konuk oldu. Yapıcıoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Yapıcıoğlu’nun açıklamaları…

Oy oranları yüzde 1’in üzerinde

Medya mensuplarının kendisine kapılarını açmadıklarını söyleyen Yapıcıoğlu, vatandaşlarla birebir temasları olduklarını, sorunları dinlediklerini belirtti. Kamuoyu yoklamaları adı altındaki anket sonuçlarının doğruyu yansıtmadığını vurguladı. “Bazı anket şirketleri verilen paraya göre bazı partilerin oy oranlarıyla oynuyorlar. Biz anketi yaptığımızda yüzde 1’in üzerinde bir rakamın olduğunu söyleyebilirim”

“Allah korusun”

HÜDA PAR’ın yönetim şekli sorulan Zekeriya Yapıcıoğlu, “Bırakın aşırı sağı, biz sağ bir parti değiliz. Biz sol da değiliz. Sağ ve sol kavramlarının bizi tarif etmediğini düşünüyoruz.” dedi.

HÜDA PAR insan merkezli siyaset yapan bir partidir diyen Yapıcıoğlu, “İnsan Allah’ın yarattığı şerefli bir mahlukattır. Siyaset, insan odaklı ve insan merkezli olmalıdır. Mücadele hayatı daha iyi bir şekilde yaşama mücadelesi olmalıdır. Dayanışmayı, kardeşliği, eşitliği, adaleti bir erdem olarak kabul eden insanların arasındaki çekişmedir.”

“En uygun yönetim şekli Cumhuriyettir”

Başkan Yapıcıoğlu, “Bize göre de en uygun yönetim şekli Cumhuriyettir. Cumhuriyet kavramının altına yanlış sokuşturulan işlerin, aslında Cumhuriyete ters olduğunu da belirttik. Ben en doğruyu biliyorum, sizi ben yöneteceğim deme hakkına sahip değilim. Peygamberler bile bunu yapmamıştır. İslam bu değildir, benim İslam’dan anladığım bu değildir. Özgürlüğün de tarifini şöyle yapıyoruz; Gerçek manada özgürlük sadece Allah’a kul olmaktır.”

Dindar insanların ensesinde boza pişiriyorlar

Türkiye’de uzun bir süre laiklik din düşmanlığı, dini ortadan kaldırma gibi uygunlanmıştır. Hala bu inanışa sahip çok insan var. Herkesin kendine göre bir laiklik tarifi vardır. Herkes kendi kafasındaki laikliğe göre hareket ediyor. İslam hayatın her yönünde vardır. İslam Hukuku sadece ölürken uygulanır. Dindar insanların ensesinde boza pişiriyorlar. Laiklik, din düşmanlığı molarak uygulanıyor.”

“İttifak içerisinde yer alabiliriz”

Anayasa değişikliğinin ardından siyasi partiler, ittifak olmak zorunda diyen Başkan Yapıcıoğlu, hangi ittifaka kendinizi yakın görüyorsunuz sorusuna ise “İttifak içerisinde yer alabiliriz. Bir ittifaka kapağı atıp meclise gireceğiz gibi bir düşüncemiz yoktur. Kırmızı çizgimiz, bizim varlığımıza, kimliğimize açıktan hakaret eden ve düşmanlık yapan insanlarla aynı yolda yürüyemeyiz. Biz müslümanız. Biz inancımızı, hayatımızın merkezine almış insanlarız, böyle bir siyasi kadroyuz.

HDP ile bir ittifak içerisinde olabilir misiniz?

HÜDA PAR Başkanı Zekeriye Yazıcıoğlu, HDP ile bir ittifak içerisinde olabilir misiniz sorusuna hayır diyerek cevap verdi ve sözlerine devam etti. “HDP ile ittifak içerisinde olmamız bugünün şartlarıyla mümkün değildir. HDP bugün noktada durduğu müddetçe bizim HDP ile ittifak içinde olmamız mümkün değildir. Kongremize davet ettik, gelmediler. Bizimle görüşmeyen insanlarla ittifak kurmamız mümkün olabilir mi sizce?”

“Hizbullah ve PKK’yı terör örgütü olarak adlandırmıyorum”

Yapıcıoğlu, “Kasıt olarak gündemde tutulan şeyler, dört harfli sapıklara karşı bir yürüyüş düzenlenecek, biz de destek olmak istedik. Bu ahlaksızlığın toplumda yayılmasını özgürlük olarak görmüyoruz. Yürüyüşe katılacağımız açıklamasının ardından bir gazete manşet attı, Hizbullah’tan bilmem kime destek diye. Bizi sanki meşru bir parti değilmişiz gibi bizi tanıtmaya çalışıyorlar.” dedi. Yapıcıoğlu, Pınar Işık Ardor’un “Hizbullah terör örgütü müdür?” sorusuna “Hayır, çok net söylemiyorum” dedi. Pınar Işık Ardor’un “Bilmiyor musunuz, değil midir? Anlamadım. Hizbullah terör örgütü müdür? diye ekledi. “Bilmiyorum. Siz öyle algıyabilirsiniz, ben öyle isimlendirmiyorum.” dedi. Pınar Işık Ardor, “Türkiye Cumhuriyeti, Hizbullah’a terör örgütü demiyor mu? PKK’ya da diyor” sorusuyla devam etti. Yapıcıoğlu ise “Diyor” demesinin üzerine Pınar Işık Ardor “Ama siz demiyorsunuz” diye devam etti. Yapıcıoğlu’da “Demiyorum, ben PKK diyorum, öbürüne de Hizbullah diyorum.” dedi. “PKK terör örgütü mü? Terörize ediyor musunuz kafanızda” diye tekrar soran Pınar Işık Ardor’a cevap veren Başkan Yapıcıoğlu “Onun şiddet eylemlerinden benim partimin 25 binası ateşe verilmiş, yakılmış, saldırıya uğramış. Fakat buna rağmen ben PKK diyorum. Uygulanan yöntemler terörün dik alasıdır. Birileri illa şu şekilde isimlendirir, bu faşizmdir. bu dayatmadır. Bu dayatmalara tepki olsun diye hiçbir şey söylemiyorum. Bırakın kim neyi nasıl isimlendiriyorsa isimlendirsin.”

Kürt sorunu var mı? 

Yapıcıoğlu, “Binlerce yıldır burada oturan, ataları dedeleri sizin atalarınız dedeleriniz ile burada ve bunları sizin vatandaşınız. Kürtlerin kimlikleri, varlıkları inkar edildi. Sorunlar katlanarak devam etti. 80 sonrası özellik Turgut Özal, Süleyman Demirel, şimdiki Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, böyle bir sorun olduğunu söylediler ve sorunu çözmek konusunda da bazı adımlar atmayı siyasi faturasını göz önüne alarak da kararlaştırdılar. Hatta adına çözüm süreci denen 2015 yılına kadar devam eden bir süreç vardı. Son gelinen aşamada hükümet diyor ki kürt sorunu yoktur. Peki, 2015 yılından sonra bu soruna yönelik ileriye doğru hangi adım atıldı da bu var olan sorun yok oldu.” dedi.

“İskilipli Atıf Hoca ve Şeyh Sait şehittir”

Yapıcıoğlu, Şeyh Sait ve İskilipli Atıf Hoca hakkında da şu açıklamayı yaptı:

Türkiye İskilipli Atıf Hoca’yı dar ağcında astı. Şeyh Sait’e İngiliz ajanı diyorlar. Ben böyle isimlendirmek zorunda değilim. İskilipli Atıf Hoca’yı suçlu olarak görmüyorum. Suç işlememiş, zulmen katledilmiştir, şehittir. Şeyh Sait için de aynısını söylüyorum.

Atatürk sorusuna 5816 yanıtı!

Türkiye’nin kurucu lideri Atatürk ile ilgili fikirlerinizi merak ediyorum. HÜDA PAR olarak neredesiniz? sorusuna Yapıcıoğlu “Herkesin kafasında tahayyül ettiği bir Mustafa Kemal var. Taban tabana zıt birbirini boğazlayan siyasi partiler o noktada birleşiyorlar. İkisi de kendisine mal etmeye çalışıyor. Neden rahmetli Erbakan Hoca, ‘Mustafa Kemal hayatta olsaydı Refah Partili olurdu. Neden? Hangisi Mustafa Kemal?’ dedi. Pınar Işık Ardor’un “Ben sizin için olanını soruyorum” sözlerine Yapıcıoğlu “5816 var” yanıtını verdi.

(Kaynak: TV100)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *