Suudi Alimler Konseyi: Tüm Müslümanlar Türkiye ve Suriye için destek olmalı

Suudi Alimler Konseyi: Tüm Müslümanlar Türkiye ve Suriye için destek olmalı

Suudi Arabistan Kıdemli Alimler Konseyi Genel Sekreterliği, tüm Müslümanları Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ‘depremin Türkiye ve Suriye halkları üzerindeki etkilerini azaltmak’ için başlattığı yardım kampanyasına katkıda bulunmaya çağırdı.

Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed in Selman’ın talimatıyla, Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief) tarafından denetlenecek bir yardım çalışması başlatıldı. Buna göre, bir hava yardımı koridoru oluşturarak tıbbi malzemelerin yanı sıra barınma, gıda ve lojistik destek sağlanacak.

Ayrıca Suudi liderlerin talimatı doğrultusunda, ‘Sahem’ platformu üzerinden depremden etkilenenler için yardım kampanyası başlatıldı.

Kıdemli Alimler Konseyi Genel Sekreterliği tarafından bugün yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Mağdur kardeşlerimizin ızdırabının hafifletilmesine katkıda bulunun ki, Cenab-ı Hak onunla mükafatlarınızı kat kat artırsın, derecelerinizi yükseltsin, günahlarınızı örtsün. Cenab-ı Hak buyurdu ki: ‘Kim Allah’a güzel (karşılık beklemeden) bir borç verirse Allah da bunu kat kat fazlasıyla öder’. Rasulullah (s.a.v) ise şöyle buyurdu: ‘Kıyamet günü insanlar arasında hüküm verilinceye kadar herkes, sadakasının gölgesinde olacaktır’. Yine Resulullah buyurdu ki: ‘Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teala o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teala da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter’. Cenab-ı Allah’tan, Kral Selman, Veliaht Prens ve bu kampanyada emeği geçen herkesi en güzel şekilde mükafatlandırmasını niyaz ediyoruz.”

Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı göndererek, meydana gelen deprem sonucu başta kurbanların aileleri olmak üzere kardeş Türk halkına en içten taziyelerini ve yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Kraliyet Divanı Danışması ve KSRelief Genel Müdürü Dr. Abdullah Rabia, “Söz konusu yardım, Suudi liderliğinin Suriye ve Türkiye’de ağır can ve mal kayıplarına neden olan depremin etkilerini hafifletme konusundaki kararlılığından kaynaklanmaktadır” dedi.

Dr. Rabia, dünyanın her yerinde çeşitli kriz ve sıkıntılardan etkilenenler ve ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında yer alan Suudi liderliğine teşekkürlerini de iletti.

(Riyad/Şarku’l Avsat)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *