Elon Musk, Beyaz Saray’a çağrıldı

Elon Musk, Beyaz Saray’a çağrıldı

Biden’ın üst düzey danışmanları John Podesta ve Mitch Landrieu tarafından Beyaz Saray’a çağrılan Elon Musk ile bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmeye ilişkin açıklama ise Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre tarafından günlük basın toplantısında yapıldı. Sözcü, Musk’ın, Biden’ın temiz enerjiyle ilgilenen kıdemli danışmanı Podesta ve altyapı çalışmaları koordinatörü kıdemli danışmanı Landrieu ile bir araya geldiğini duyurdu.

Musk ile danışmanların, enflasyonu düşürme ve altyapı yasası kapsamında elektrikli araçların rolü ve yakıtlardan ziyade elektrik kullanımının artırılması konularını ele aldığını kaydeden Jean-Pierre, görüşmenin Biden’ın altyapı çalışmaları ve ekonomiyi ne kadar ciddiye aldığını gösterdiğini aktardı.

İsrail’in holokost yıldönümünde yükselttiği gerginlik

Amerikalı sözcü, İsrail’in ile Filistin’e yönelik baskıları ile son dönemde artan gerginliğin düşürülmesi gerektiğini vurgulayarak, her iki tarafın da eşit derecede güvenle yaşamayı hak ettiğini savundu.

Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın bölgede görüşmeler gerçekleştireceğini anlatan Jean-Pierre, Biden’ın iki devletli çözüm vurgusunun devam edeceğini vurguladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *