Afrika’da Kur’an dağıtılıyor, Kur’an Kursları inşa ediliyor

Afrika’da Kur’an dağıtılıyor, Kur’an Kursları inşa ediliyor

Uzun bir dönem Avrupa devletlerinin sömürgesi olarak kullanılmış Afrika kıtasında son dönem, ABD, Rusya, Çin ve Türkiye’nin etkinlikleri artıyor. Türkiye’nin de uzun yıllar uzak kaldığı Afrika’da STK’lar eliyle yaptığı yatırımlar dikkat çekiyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 2022 yılında 8 Afrika ülkesinde 11 bin 215 adet Kur’an-ı Kerim hediye ettiğini duyurdu.

İHH’dan yapılan açıklamaya göre, dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanlar’ın Kur’an-ı Kerim ihtiyacını karşılamak amacıyla dağıtımlarda bulunan vakıf, 2022 yılında da çalışmalarına devam etti.

Bu kapsamda, Nijer’de 3 bin 500, Mali’de 2 bin 500, Burkina Faso’da 2 bin 184, Çad’da 1000, Gine’de 600, Etiyopya’da 586, Benin’de 500 ve Sudan’da 345 adet olmak üzere toplamda 11 bin 215 kişiye Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Yapılan dağıtımlarla bugüne kadar İHH’nın dağıttığı Mushaf sayısı 274 bine ulaştı.

Öte yandan 2022 yılında ayrıca, Batı Afrika ülkesi Mali’de 2 cami ve 3 Kur’an kursu inşa edildi. Ülkede 4 cami ve 4 Kur’an kursunun inşa çalışmaları ise devam ediyor.

Doğu Afrika ülkesi Sudan’da inşasına başlanan kız Kur’an kursunun inşa çalışmaları da sürüyor. Ayrıca, Sudan’da bulunan 3 Kur’an kursunun da elektrik teçhizatları karşılanarak aydınlatma projeleri uygulandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *