‘Üniversite çağındaki kızların yüzde 49’u eğitim alıyor’

‘Üniversite çağındaki kızların yüzde 49’u eğitim alıyor’

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, “Bugün 207 üniversitede üniversite çağındaki kız çocuklarının yüzde 49’u eğitim alıyor.” dedi.

Partisinin Kadın Kolları Başkanlığınca İstanbul’da bir otelde düzenlenen Kadın Emeği Zirvesi’nde konuşan Keşir, nüfusun yarısını oluşturan kadınların hayatın her alanında güçlü olması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Biliyoruz ki kalkınma ve büyüme için eğitim en önemli fırsat eşitliği aracı. 2001 yılında bu güzel ülkede ne yazık ki kız çocuklarının eğitim çağındaki nüfus içinde üniversiteye gidebilme oranı yüzde 13,5 idi. Çünkü hukuksuz yasaklar vardı. Çünkü büyükşehirlerde kümelenmiş, Anadolu’ya yayılmamıştı üniversiteler ve kız çocukları üniversite eğitimine erişemiyordu. Geçtiğimiz 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde üniversitesiz şehir bırakmadık. Yasakları tarihin tozlu sayfalarına gömdük ve bugün 207 üniversitede üniversite çağındaki kız çocuklarının yüzde 49’u eğitim alıyor ve üniversite öğrencilerinin içerisinde artık yüzde 50’yi yakaladık. Eğitim alanında kadınların oranını daha da arttırmak için biz de kadın kolları olarak bir adım atmak istedik. Saygıdeğer hanımefendinin himayelerinde ‘Nerede kalmıştık?’ projemizle 2 yıl önce yola çıktık ve lise eğitimini tamamlamamış kadınlara yeni bir kapı aralamak istedik. Bu 2 yıl içerisinde 49 bin kadın yeniden eğitim hayatına geri döndü.”

Türk kadınlarının seçme ve seçilme hakkını 1934’te Avrupalı pek çok hemcinsinden önce elde ettiğini hatırlatan Keşir, Türkiye’de kadınların 2015 yılına kadar seçilme hakkını tam ve özgürce kullanamadığını savundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *