İşgal rejiminin cumhurbaşkanı Bahreyn’i ziyaret etti

İşgal rejiminin cumhurbaşkanı Bahreyn’i ziyaret etti

İşgal İsrail’i temsilen cumhurbaşkanı Herzog, 4 Aralık Pazar sabahı Bahreyn’e giderken, ziyaretin İsrail’den Körfez ülkelerine cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olduğu duyuruldu. Hamas’ın Gazze’deki Siyasi Dairesi Başkanı Basim Naim, bir Arap devlet başkanının en büyük terör örgütünün lideriyle görüşmesinin çirkin ve utanç verici olduğunu söyledi.

İlişkilerin ‘normalleştirilmesi’ yönünde ABD himayesinde 2020’de imzalanan anlaşmanın ardından işgalci İsrail’den Bahreyn’e cumhurbaşkanlığı düzeyinde ilk ziyaret gerçekleşti.

Siyonist rejimin elebaşı İzak Herzog, dün gittiği Manama’da Bahreyn dışişleri bakanı tarafından askeri törenle karşılandı. Siyonist lider, resmi ziyaret kapsamında geldiği Manama’da El-Kudaybiye Sarayı’nda Kral Hamad bin İsa Al Khalifa ile görüştü. Herzog’a ziyaretinde ekonomi ve sanayi sektöründen isimlerden oluşan bir heyet eşlik etti.

Karşılıklı ‘iyi niyet’ mesajları!

Ziyaret ile ikili ilişkilerin güçlenmesini umduğunu belirten Bahreyn Kralı Hamad, Bahreyn’in Filistin halkının meşru haklarını garanti eden adil, kapsamlı ve sürdürülebilir bir barışa destek verdiğini vurguladı.

Siyonist işgalci Herzog da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bahreyn Krallığı topraklarında, Bahreyn Kralı’nın yanında milli marşımız Hatikva’yı duymak çok dokunaklı. Müttefiklerimizle ilişkilerimizi güçlendirmeli ve barış çemberini bölgedeki diğer halkları da kapsayacak şekilde genişletmeye çalışmalıyız” ifadelerini kullanarak, “Ziyaretim, İsrail’in Bahreyn ile savunma, ticaret, turizm ve çevre alanlarında ortaklıklar da dahil olmak üzere ilişkilere verdiği önemi gösteriyor. Barışımız stratejiktir. Uluslarımıza ve bölgedeki tüm halklara katkıda bulunuyor. Böylece tüm vatandaşlar barışın meyvelerinden faydalanabilir” dedi.

Bahreyn halkının büyük bir kesiminin ve çeşitli siyasi grupların tepki gösterdiği ziyaret sırasında Herzog’un ülkedeki Yahudi azınlığın temsilcileriyle görüşeceği belirtildi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, resmi ziyaret kapsamında geldiği Bahreyn’in başkenti Manama’da, Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakanı Selman bin Hamed Al Halife ile birlikte ekonomi forumuna katıldı.

Herzog, Bahreyn’in ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) ziyaret edecek ve BAE Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile görüşecek.

Ziyarete tepkiler: Arap-İsrail çatışması duvarında açılmış yeni bir gedik

İsrail’le Normalleşmeye Karşı Bahreyn Ulusal Girişimi, Herzog’un Bahreyn’in başkenti Manama’yı ziyaretinin Arap-İsrail çatışması duvarında açılmış yeni bir delik olduğunu, düşmanla normalleşmeyi reddeden Bahreyn halkına hakaret anlamına geldiğini, Bahreyn halkının İsrail’i Filistin topraklarını gasp eden ve halkını öldüren bir düşman olarak gördüğünü söyledi.

Bahreyn halkının 74 yıldır soykırıma maruz kalan Filistin halkının yanında olduğunu bildiren Bahreyn Ulusal Girişimi, işgalcilerin cinayetlerinin normalleşme anlaşmalarından sonra arttığına dikkat çekti.

Bahreyn halkının, siyasi gruplarının ve sivil toplum kuruluşlarının çoğunluğunu temsil eden Bahreyn Ulusal Girişimi, Bahreyn hükümetinden Arap halklarının ve İslam ümmetinin düşmanı olan İsrail’le ilişkileri normalleştirmeye son vermesini, Bahreyn’e ve halkına zarar veren ve Filistin halkını sırtından bıçaklayan normalleşme anlaşmasından çekilmesini istedi.

Hamas’tan tepki: Çirkin ve utanç verici

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze’deki Siyasi Dairesi Başkanı Basim Naim, işgal rejimi cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog’un Bahreyn ziyaretini değerlendirerek, bir Arap ülkesi devlet başkanının en büyük terör örgütünün lideriyle görüşmesinin çirkin ve utanç verici olduğunu söyledi.

Naim, dün (4 Aralık Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Manama’nın tarihi boyunca Filistin’den yana olduğunu hatırlattı ve ziyaretin Filistinli gençlerin kanlarının İsrailliler tarafından oluk oluk akıtıldığı, Filistin kentleri ve köylerinde yargısız infazların yapıldığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekti.

İşgalcilerin Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanların saygınlığını çiğnediklerini ve Arap halklarının Katar’daki Dünya Kupası’nda işgal rejimiyle normalleşmeyi reddettiklerini açıkça ifade ettiklerini bildiren Naim, bazı Arap liderlerin halkların iradelerini zorla değiştirmeye çalışmalarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Naim, yöneticilerin meşruiyetinin kaynağının ümmetin düşmanlarına ve planlarına güvenmek değil halkların iradesi olduğunu belirtti.

İşgal rejimi cumhurbaşkanı Herzog, dün Bahreyn’e giderken, ziyaretin işgal rejiminden Körfez ülkelerine cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olduğu ifade edildi. İşgal rejimin radyosu Herzog’un Manama’da Bahreyn Kralı Hamed bin İsa ile görüşeceğini açıkladı.

İslami Cihad: Bu ziyaret Filistin ulusuna bir hançerdir

Filistin İslami Cihat hareketinin sözcüsü Tarık Selmi, Siyonist rejimin elebaşı “İzak Herzog”un Pazar gecesi Bahreyn’e yaptığı ziyareti kınadı ve Herzog’un herhangi bir Arap ülkesine ziyaretinin Filistin milletine bir hançer olacağını söyledi.

Selmi, Siyonist rejimin bu tür ziyaretle saldırganlığını ve terörünü ve güçlerinin işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria’da yaşayanlara yönelik cinayet ve öldürme suçlarındaki artışı örtbas etmeye çalıştığını vurguladı.

İslami Cihad sözcüsü, Bahreyn halkının bu uğursuz ziyarete  karşı çıkmasını takdirle karşılarken, tüm Arap ve İslam ülkelerini Siyonistlerle ilişkilerin normalleştirilmesine ve Siyonistlerin Arap ülkelerine sızma girişimlerine karşı olduklarını yüksek sesle ilan etmeye çağırdı.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *